Fotbal international

E oficial! George Pușcaș a semnat cu Palermo. Ce clauză i-a pus Inter

08.08.2018 | 11:12
George Pușcaș a semnat cu Palermo. Ce clauză i-a pus Inter

E oficial! George Pușcaș a semnat cu Palermo. Atacantul român a bătut palma cu gruparea din Sicilia târziu în noapte. Deși inițial s-a anunțat că Pușcaș va semna pe 5 sezoane, în cele din urmă acesta a ajuns la o înțelegere pe 4 ani. Internationale Milano a primit în schimbul jucătorului suma de 3,25 de milioane de euro.

Vârful care a impresionat în returul sezonului trecut la Novara, în Serie B, a fost dorit de mai multe echipe, însă  Palermo a fost formaţia care a negociat cel mai intens cu oficialii milanezilor pentru transferul fotbalistului român. A fost împrumutat în ultimii ani la echipe precum Beneventto, Bari sau Novara, însă nu a reuşit niciodată să-şi câştige locul în formaţia antrenată în acest moment de Luciano Spalletti. Jucătorul român a fost transferat la Palermo definitiv, însă Inter i-a pus jucătorului o clauză prin care acesta se poate întoarce la gruparea din Milano dacă va da randament în Serie B. Milanezii au primit în schimbul jucătorului suma de 3,25 de milioane de euro.

E oficial! George Pușcaș a semnat cu Palermo
E oficial! George Pușcaș a semnat cu Palermo

E oficial! George Pușcaș a semnat cu Palermo

George Puşcaş a fost cumpărat de Inter Milano în 2013 de la Liberty Oradea şi a debutat în Serie A la 18 pentru Inter Milano, într-o partidă cu Sassuolo. Atacantul român a prins ultimele minute ale partidei respective, fiind introdus la scorul de 2-0 pentru adversari, şi a fost la un pas de a reduce din avantaj la doar câteva minute de la prima atingere a mingii în urma unei incursiuni în flancul stâng care s-a încheiat cu un şut excelent respins de portarul advers. Atacantul a bifat în total 15 partide în Serie A şi a reuşit să marcheze un gol, în timp ce în Serie B a depăşit borna celor 50 de partide, fiind autorul a 17 goluri marcate. Vârful de atac a mai izbutit să marcheze patru goluri în cinci partide din play-off-ul pentru promovare în prima ligă alături de Benevento, fiind unul dintre cei mai importanţi jucători în sezonul respectiv.

Fotbalistul care evoluează în Italia a avut şansa debutului în naţionala de seniori a României în partida amicală câştigată cu 3-2 împotriva celor din Chile în 2018. Jucătorul crescut la Oradea a intrat în ultimele 20 de minute ale jocului şi i-a oferit o pasă de gol lui Constantin Budescu la reuşita care avea să aducă succesul tricolorilor în cele din urmă.  Atacantul de 22 de ani este cotat în acest moment la 2,8 milioane de euro de către site-ul de specialitate transfermarkt.de. Românul este la cel mai înalt nivel al carierei din acest punct de vedere.