News

Ea este femeia care a făcut-o geloasă pe Elena Ceaușescu. Ce legătură avea cu Nicolae Ceaușescu

17.04.2019 | 10:38
Ea este femeia care a făcut-o geloasă pe Elena Ceaușescu

Unul dintre misterele pe care Nicolae Ceaușescu l-ar fi luat cu el a fost dezgropat! Elena nu a fost singura femeie din viața și gândurile liderului. Este vorba despre Violeta Andrei, cunoscută din filmele ”Saltinbancii”, ”Lumini și umbre” și ”Un august în flăcări”.

Violeta Andrei, una dintre femeile care au făcut-o geloasă pe Elena Ceaușescu

În jurul relației dintre actriță și Ceaușescu s-au țesut de-a lungul vremii multe legende. De altfel, s-au țesut atât de multe încât soția dictatorului a început să o urască din ce în ce mai tare, astfel că le0a ordonat responsabililor din domeniul cinematografiei să nu-i mai acorde niciun rol și i-a interzis aceesul în televiziune. Actrița, ajunsă la vârsta de 74 de ani, spune că nu știe cum de a atras antipatia ei.

„Pe Elena Ceauşescu n-am cunoscut-o, n-am vorbit niciodată cu ea, am dat mâna, atâta tot. Ea mă ura, pur şi simplu, eram persona non grata”, a explicat Violeta Andrei. În ”albumul de altă dată” se poate regăsi întâlnirea dintre tânăra actriță, înaltă, cu părul bogat, roșcat, purtând o rochie de culoarea cerului, ce exprima veselie și încredere, având imprimeu floral, și Elena Ceaușescu.

Ea este femeia care a făcut-o geloasă pe Elena Ceaușescu. Ce legătura avea cu Nicolae Ceaușescu
Este vorba despre Violeta Andrei, cunoscută din filmele ”Saltinbancii”, ”Lumini și umbre” și ”Un august în flăcări”

Întâlnirea de gradul 0

Întrunirea se întâmpla după ce Violeta devenise soția lui Ștefan Andrei, ministru de externe al regimului Ceașusescu, amintit de oameni drept omul-cheie al promovării politicii externe românești. După moartea soțului ei, în anul 2014, actrița a povestit că: „Am ţinut foarte mult să mă mărit fecioară, n-aş fi conceput altfel.

Ea este femeia care a făcut-o geloasă pe Elena Ceaușescu. Ce legătura avea cu Nicolae Ceaușescu
Fotografie de la întâlnirea dintre Elena Ceaușescu și Violeta Andrei

Eu şi Ştefan ne-am iubit ca doi nebuni 53 de ani… Ne-au legat comunicarea şi dragostea frumoasă, romantică, lipsită de interes, transformată treptat într-o prietenie. Devii soţie, amantă, iubită, soră, mamă, infirmieră şi îl îngrijeşti până în ultima clipă ca pe un copil mic. Cu o seară înainte de a muri, am discutat vreo oră despre războiul din Ucraina, era foarte lucid. A fost un om deosebit, rafinat şi boem”.