News

Ecaterina Andronescu schimbă învățământul din temelii! Clasa pregătitoare devine clasa întâi, iar clasa a noua trece la gimnaziu

29.03.2019 | 20:25
Ecaterina Andronescu schimba invatamantul din temelii Clasa pregatitoare devine clasa intai iar clasa a noua trece la gimnaziu

Ecaterina Andronescu vrea să schimbe din temelii sistemul educaţional din România! Ministrul Educaţiei a făcut mai mute propuneri, vineri, printre care redenumirea clasei zero, careva deveni clasa întâi, iar calasa a 9-a va trece la gimnaziu!

Ecaterina Andronescu vrea ca clasa zero să redevină clasa întâi

Planul prezentat ca propunere de ministrul Educației arată că nu va mai exista o clasă pregătitoare, ci elevii intră direct, de la grădiniță, în clasa întâi, la vârsta de 6 ani. „Clasa întâi este aici ceea ce este azi clasa pregătitoare. Asta pentru că în mentalul colectiv a intrat din păcate cu clasa zero. Ceea ce este total greșit, cum să fie un copil clasa zero?”, a motivat Andronescu propunerea de redenumire a clasei pregătitoare.

Clasele din ciclul primar clasic vor fi I-III, urmând ca la clasa a IV-a elevii să aibă în continuare învățător, dar și profesori. „La clasa a 5-a vom introduce și profesori, la limbile străine. Vom avea și o evaluare pentru că am stabilit niște competențe și trebuie să le și verificăm”, a declarat Ecaterina Andronescu.

clasa zero devine clasa intai
Clasa zero devine clasa intai, iar clasa a IX-a trece la gimnaziu

Clasa a noua va fi trecută la gimnaziu şi vor apărea consilierii de carieră

În prezent, Evaluările Naționale au loc la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, iar cele noi sunt propuse să aibă loc la clasa a III-a (actuala clasă a II-a) și la clasa a VI-a (actuala clasă a V-a). Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a va deveni Evaluarea Națională de la clasa a IX-a, scrie edupedu.ro.

„Cei care nu fac față la Evaluarea Națională propunem să facă un an suplimentar. Nu înseamnă un an de repetenție, neapărat, ci să nu lăsăm pe nimeni să treacă mai departe de acest nivel fără compețentele necesare”, potrivit Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educaţiei susţine că clasa a IX-a trece la gimnaziu, prin redenumirea claselor, iar o altă noutate ar fi apariția unui consilier de carieră în schema de la clasele VII-IX, iar alevii care vor termina liceul vor avea examenul de Bacalaureat personalizat pe stilul iceului pe care îl vor termina. Astfel, vor fi patru tipuri de examen de Bacalaureat, după cum a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.