Doar Olanda ne mai duce la barajul spre Brazilia!

Înfrîngerea cu Turcia ne-a trimis pe locul 4 în grupa D a preliminariilor CM din Brazilia! Practic, am pierdut tot avantajul pe care îl aveam în urma celor 4 puncte luate Ungariei şi a victoriei...
10.09.2013 | 23:27
Doar Olanda ne mai duce la barajul spre Brazilia

Înfrîngerea cu Turcia ne-a trimis pe locul 4 în grupa D a preliminariilor CM din Brazilia! Practic, am pierdut tot avantajul pe care îl aveam în urma celor 4 puncte luate Ungariei şi a victoriei de la Istanbul!

Mai mult decît atît, şi lucrul cel mai grav după înfrîngerea în faţa lui Fatih Terim, este că echipa naţională nu mai este la mîna sa pentru a prinde locul 2 ce duce la barajul pentru Brazilia! De ce? Pentru că Ungaria a urcat pe locul 2 în grupă, după victoria cu Estonia, cu 14 puncte, dar inclusiv Turcia ne-a depăşit la golaveraj, în ciuda egalităţii de puncte, 13 la număr!

 

Speranţa noastră numită Olanda, adică Sneider de la Galata şi Kuyt de la Fener!?

În acest moment, fiecare echipă mai are de disputat cîte 2 jocuri: România în Andorra şi cu Estonia, Ungaria, în Olanda şi cu Andorra, iar Turcia în Estonia şi cu Olanda! În situaţia foarte probabilă în care noi batem în ambele jocuri, iar Turcia şi Ungaria nu se împiedica cu Estonia, respectiv cu Andorra, sîntem la mîna Olandei, care va juca atît cu Ungaria, acasă şi Turcia, în deplasare, în ultimul joc al calificărilor! Iar singura noastră speranţă este ca portocala mecanică să nu piardă în ambele jocuri!

Şi dacă e greu de crezut că maghiarii ar putea învinge la Amsterdam (pentru că dacă ar face-o, indiferent de rezultatele noastre, locul 2 este compromis!), nu acelaşi lucru se poate spune şi despre partida de la Istanbul, unde Turcia, cu calificarea la baraj pe masă şi cu un stadion arhiplin, va fi super montată în faţa unui adversar care în această seară şi-a asigurat calificarea directă la Rio şi care este total deconcentrată! Mărturii stau chinul de la Tallinn, în care olandezii au egalat din penalty în ultimul minut, 2-2, şi prima repriză din Andorra, de marţi, scor 0-0!

În plus, un amănunt deloc de neglijat: doi oameni importanţi ai olandezilor, Wesley Sneider şi Dirk Kuyt aparţin de granzii Turciei, Galatasaray, respectiv Fenerbahce, cluburi care le plătesc lefuri de milioane de euro, şi evoluează în faţa suporterilor fanatici pe care, uman vorbind, e greu de crezut că olandezii vor dori să îi aibă de “duşmani” mai mult de cele 2 ore, cît durează jocul fără miză pentru ei, din ultima etapă a preliminariilor! Pentru că, nu-i aşa, nu este de ignorat faptul că fanaticii suporteri ai naţionalei Turciei sînt fanii lui Kuyt şi Sneider, etapă de etapă în campionatul de pe Bosfor, cu care cei doi olandezi convieţuiesc zi de zi la Istanbul! Şi acum, dar mai ales şi după jocul din octombrie!

 

Singura noastră iluzie: scor fluviu cu Estonia şi Andorra, iar Ungaria să nu bată Olanda!

Într-un clasament al golaverajului, primul criteriu de departajare la egalitate de puncte, turcii au +7, Ungaria are +6, în timp ce echipa naţională a României are doar +1!!! Şi asta deoarece contra Olandei am încasat 8 goluri şi am marcat doar 1, în două meciuri!

Astfel, în condiţiile în care Ungaria nu învinge în Olanda, doar un scor fluviu al României în jocurile cu Estonia şi Andorra ne-ar putea duce la baraj, chiar şi în cazul unei victorii a Turciei contra olandezilor! Dar asta doar dacă învingem Estonia şi Andorra la o diferenţă totală de minimum 7 goluri mai mult decît ar învinge Turcia pe Estonia şi Olanda, la un loc!!! Pentru a putea să-i depăşim la golaveraj!

Cu alte cuvinte, dacă Turcia învinge Estonia şi Olanda cu 1-0 în fiecare joc, echipa naţională a României trebuie să cîştige cele două jocuri cu Andorra şi Estonia la o diferenţă totală de cel puţin 9 goluri: 5-0 şi 4-0, spre exemplu! Ori fiecare gol în plus marcat de turci în cele două jocuri trebuie recuperat de tricolori cu Andorra sau Estonia!

O iluzie, dacă ne gîndim că echipa naţională a României a dat maximum 4 goluri într-un singur joc din actualele preliminarii, şi atunci pe teren propriu, cu Andorra!

Rezultatele de marţi: România – Turcia 0-2, Ungaria – Estonia 5-1, Andorra – Olanda 0-2

Clasamentul Grupei D, după 8 jocuri:

1. Olanda         – 22 puncte – calificată matematic la CM!

2. Ungaria       – 14 puncte, 18-12 golaveraj

3. Turcia           – 13 puncte, 14-7 golaveraj

4. ROM NIA      – 13 puncte, 13-12 golaveraj

5. Estonia         – 7 puncte 

6. Andorra       – 0 puncte

 

Mai sînt de disputat cîte două meciuri de fiecare echipă, după cum urmează:

11 octombrie:

Andorra – ROM NIA

Estonia – Turcia

Olanda – Ungaria

15 octombrie:

ROM NIA – Estonia

Ungaria – Andorra

Turcia – Olanda