News

Echipa Netflix, atacată de hoții de lemne din România! Scene incredibile pe Valea Cernei

15.11.2019 | 12:49
Echipa Netflix atacata de hotii de lemne din Romania Scene incredibile pe Valea Cernei
ADVERTISEMENT

Echipa Netflix a fost atacată de hoții de lemne din România! Astfel, aflați pe Valea Cernei, jurnaliștii au avut parte de un moment incredibil. Membrii echipei au fost atacaţi în timpul realizării unui documentar despre subiectul pădurilor. De altfel, în ultima perioadă povestea mafiei pădurilor din România a prins amploare. Alături de ziariștii străini se afla și un activist român care a relatat acum întreaga poveste.

Echipa Netflix, atacată de hoții de lemne din România!

„Deplasarea în teren pe care am făcut-o cu echipa Netflix a fost una extrem de dramatică chiar şi acolo unde am mers pentru a le arăta o parte din tezaurul natural al României. Am filmat la Sebeş, în Parcul Naţional Retezat şi în Domogled. Când am vizitat pădurile seculare din Parcul Naţional Domogled ne-am reîntâlnit cu o firmă de exploatare pe care o prinsesem cu trei luni în urmă la furat, mână-n mână cu un angajat Romsilva.

ADVERTISEMENT

Deşi le făcusem denunţ şi sunt anchetaţi şi de Poliţie şi de Garda Forestieră, lucrătorii nici n-au stat pe gânduri când m-au recunoscut şi au tăiat imediat doi arbori uriaşi care s-au prăbuşit peste drumul pe care venisem. Unul în faţă şi unul în spate, pentru a ne bloca accesul. Apoi au continuat să taie arbori groşi care să se dărâme pe maşinile noastre.

Scene incredibile pe Valea Cernei

Cumva am scăpat fără ca cineva să fie rănit, dar toată lumea a tras o sperietură zdravănă. Cel mai trist este că pădurea respectivă, Ciucevele Cernei, este în Patrimoniul Mondial UNESCO şi riscăm să pierdem acest statut din cauza tăierilor ilegale”, a declarat, Gabriel Păun, activist de mediu la Agent Green, o organizaţie non-guvernamentală implicată activ în combaterea furtului de lemn din zona Banatului.

ADVERTISEMENT

De altfel, în ultima perioadă, mai multe organizații au tras un semnal de alarmă legat de tăierile ilegale din România. De curând a avut loc chiar și un protest în care s-a cerut salvarea pădurilor din ghearele mafiei.

 

 

Tags: