Sport
notix pixel id

Echipa României pentru meciul cu Lituania din Liga Națiunilor! Contra joacă super ofensiv: 4-4-2 şi Puşcaş titular!

17.11.2018 | 18:49
Echipa României pentru meciul cu Lituania din Liga Națiunilor! Contra joacă super ofensiv: 4-4-2 şi Puşcaş titular!
Echipa României pentru meciul cu Lituania din Liga Națiunilor. Cosmin Contra mizează pe o formulă super ofensivă

Tricolorii nu mai au nimic de pierdut în grupă și vor miza totul pe cartea ofensivei. Cosmin Contra a decis echipa României pentru meciul cu Lituania din Liga Națiunilor. Selecționerul merge pe mâna fotbaliștilor cu experiență la prima reprezentativă, dar care au și calități preponderent pentru faza de atac.


UPDATE. Echipa de start

Tătăruşanu- Benzar, Moți, Săpunaru, Bancu – Chipciu, Anton, Stanciu, Maxim – Puşcaş, Keşeru

FANATIK vă prezintă primul unsprezece pe care l-a gândit Contra. Partida de la Ploiești, care va începe de la ora 21:45, poate reprezenta și debutul lui Ianis Hagi în tricoul selecționatei de seniori a României. Fiul lui Gică Hagi a impresionat la antrenamentele desfășurate în această săptămână, dar nu va fi titular cu lituanieinii. Echipa de start va fi alta, cu o surpriză mare! Dilemele selecţionerului se legau de folosirea lui Mitriţă, iar până la urmă a decis să nu rişte şi să nu-l trimită din primul minut, din cauza accidentării suferite la antrenamente, locul său fiind luat de Puşcaş. De asemenea, Benzar a fost preferat în locul lui Cristi Manea pe banda dreaptă a apărării, aceasta fiind ultima ecuaţie rezolvată de Contra.


Așa arată echipa României pentru meciul cu Lituania din Liga Națiunilor! Stanciu şi Maxim, titulari

Calculele calificării în grupa din Liga Națiunilor l-au determinat pe Cosmin Contra să renunțe la orice precauție defensivă. În partida cu Lituania, România are neapărat nevoie de victorie, și, pentru a fi sigur că tricolorii sunt conștienți de acest lucru, selecționerul a gândit un plan tactic super ofensiv. Astfel, conform informațiilor  FANATIK, Contra va utiliza un sistem 4-4-1-1, cu o linie de mijloc plină de fotbaliști care adoră să atace. Chipciu, Anton, Stanciu și Maxim vor fi cei patru fotbaliști de la centrul terenului și îi vor sprijini pe Mitriță și pe Țucudean.

Și pe banca de rezerve Contra va avea soluții importante în cazul în care reduta Lituaniei va rezista la Ploiești. Principala curiozitate este legată de Ianis Hagi. Fiul lui Gică Hagi a fost convocat în premieră la lotul de seniori și toată lumea așteaptă cu nerăbdare debutul său. Rămân de văzut dacă acesta se va produce în această seară.

Ianis Hagi se bucură după un gol marcat la tineret
Ianis Hagi este arma secretă pe care Cosmin Contra o poate folosi cu Lituania

“Veteranii” din centrul apărării

Dispunerea din teren va favoriza clar partea ofensivă, iar pentru a echilibra lucrurile selecționerul a decis să meargă, în centrul apărării, pe doi dintre cei mai experimentați fundași români de la această oră. Este vorba despre Cosmin Moți și despre Cristian Săpunaru. Celor doi li se vor adăuga în linia defensivă doi jucători din campionatul intern, ceferistul Cristi Manea și olteanul Nicușor Bancu.

Cosmin Moți lovește balonul cu capul
Cosmin Moți are șanse mari să fie titular în centrul apărării alături de Cristi Săpunaru

În poartă, lucrurile sunt extrem de simple. Titularul incontestabil rămâne Ciprian Tătărușanu, fostul portar de la FCSB fiind de departe cel mai constant dintre goalkeeperii români.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik