Premier League

Eden Hazard la Real Madrid! L’Equipe anunţă că se face transferul anului. Toate detaliile: când ajunge în Spania

13.05.2019 | 17:52
Eden Hazard la Real Madrid LEquipe anunta ca se face transferul anului Toate detaliile cand ajunge in Spania

Eden Hazard la Real Madrid! Prestigiosul cotidian francez L’Equipe anunţă când se va face oficial transferul anului precum şi suma pe care o vor plăti spaniolii lui Chelsea, pentru a-şi asigura serviciile internaţionalului belgian, care a jucat ultimele şapte sezoane pe Stamford Bridge, în Premier League. Nu mai există nici un dubiu în acest fel asupra plecării lui Hazard în această vară de la Chelsea şi a faptul că echipa aleasă de belgian a fost Real Madrid.

Eden Hazard la Real Madrid. Presa franceză anunţă când se face transferul oficial

Operaţiunea va avea loc după finala Europa League, care se va juca miercuri, 29 mai, pe stadionul Olimpic din Baku şi în care Chelsea se va bate cu trofeu cu Arsenal. Suma la care cele două cluburi s-au înţeles, conform celor publicate în cotidianul francez, este de 100 de milioane euro. Cel mai probabil, Hazard va semna un contract pentru o perioadă de cinci ani. Vom reveni cu amănunte.

Eden Hazard la Real Madrid. Anunţul presei franceze.
Eden Hazard la Real Madrid. Anunţul presei franceze.

Zinedine Zidane a spus de la bun început, din momentul revenirii sale pe banca lui Real Madrid, că îl doreşte foarte mult pe Eden Hazard, pentru că este tipul de jucător de care are mare nevoie în conceptul său tactic pentru noul sezon. Belgianul a declarat în mai multe rânduri că este un mare fan al francezului şi că s-a apucat de fotbal şi pentru că l-a văzut pe Zidane ce numere de magie făcea cu mingea. El a spus clar că nu vrea să meargă decât la Real Madrid, pentru a lucra cu Zidane.

Chelsea, între a lua banii pe transfer şi blocajul FIFA

Problema pentru Hazard era doar faptul că londonezii au interdicţie de transfer din partea FIFA pe timp de un an şi a pierde un jucător atât de important fără a-l putea înlocui înseamnă o chestiune nerezolvabilă pentru Chelsea. Dar, ţinând cont de faptul că jucătorului îi expiră contractul în vara lui 2020 vânzarea lui acum pentru 100 de milioane euro nu a fost în cele din urmă o soluţie rea.

Jucătorul a mers la conducere şi a anunţat că va lupta până la capăt în acest sezon pentru ca The Blues să obţină loc de Champions League şi calificarea în finala Europa League, iar acum a declarat că doreşte să câştige trofeul. Dar, totodată a lăsat de înţeles ce vrea să facă, spunând:  “Ştiu bine ce am de făcut şi nimeni nu îmi mai poate schimba decizia. Aceasta a fost luată şi îmi voi urma drumul, aşa cum am decis eu şi numai eu. Eden Hazard va purta numărul 7 la Real Madrid, numărul cu greutate purtat de Raul Gonzales şi Cristiano Ronaldo.