Fotbal international

Edi Iordănescu a pariat 500€ la EURO 2008. Câţi bani a câştigat antrenorul. “Mi-a venit această idee!”

04.12.2018 | 15:03
Edi Iordanescu a pariat 500E la EURO 2008 Cati bani a castigat antrenorul Mia venit aceasta idee

Edi Iordănescu, fostul antrenor de la CFR Cluj şi Astra Giurgiu, a dezvăluit că a pariat 500 € la EURO 2008. Fiul lui Anghel Iordănescu a recunoscut că a avut un cont la o casă de pariuri, în perioada când nu activa în fotbal nici ca jucător, nici ca antrenor.

În 2008, atunci când România a participat la Campionatul European din Elveţia şi Austria, Edi Iordănescu a dezvăluit că şi-a găsit un cont la o casă de pariuri online şi a depus suma de 500 de euro. Până la finalul competiţiei, fostul antrenor al CFR-ului a retras 5.000 de euro. Imediat după aceea, Edi Iordănescu şi-a închis contul şi a ajuns la concluzia că această activitate este periculoasă pentru oamenii implicaţi în fotbal.

Edi Iordănescu a pariat 500€ la EURO 2008. “Nu pot fi acuzat!”

Se întâmpla într-un moment în care era în vogă practica pariurilor sportive. Mi-am creat un cont la pariuri la vremea respectivă. Nu eram în activitate, deci nu pot fi acuzat. Nu sunt genul care să aibă atracţie către aşa ceva. Era  Campionatul European din 2008, din Elveţia şi Austria. Mă uitam cu atenţie foarte mare la toate jocurile şi mi-a venit această idee, să pun o anumită sumă de bani. Hai să fiu concret, că n-am de ce să mă feresc. Am pus echivalentul a 500 de euro şi să folosesc această sumă pe toată durata competiţiei. Am pariat numai live, toate jocurile. Începeam să pariez din minutul 10-15.

Jucătorii care au jucat pentru echipa naţională a României la EURO 2008
Jucătorii care au jucat pentru echipa naţională a României la EURO 2008

Am transformat suma de 500 de euro în 4-5000 de euro, până în 5000 de euro, până la finalul competiţiei. Am câştigat un procent foarte mare din pariurile puse, dovadă că am şi ajuns la suma asta. A fost încă un impuls că înţeleg fenomenul, că înţeleg fotbalul, că pot să anticipez anumite lucuri. Ulterior am închis şi contul, n-am mai avut niciun interes pentru aşa ceva. Cred că pairurile fac foarte mult rău şi mulţi jucători care nu reuşesc să ajungă la un anumit nivel şi au dificultăţi financiare văd în asta un mod prin care să compenseze aceste minusuri. Ulterior ajung să conştientizeze gravitatea şi chiar regretă”, a declarat Edi Iordănescu la gsp.

Iată lotul României care a participat la EURO 2008:

Portari: B. Lobonţ, M. Popa, E. Stăncioiu
Fundaşi: C. Contra, G. Tamaş, Ş. Radu, R. Raţ, C. Săpunaru, D. Goian, S. Ghionea, C. Moţi
Mijlocaşi: F. Petre, P. Codrea, R. Cociş, C. Chivu, M. Rădoi, N. Dică, B. Nicoliţă, Adrian Cristea
Atacanţi: A. Mutu, C. Marica, D. Niculae, M. Niculae