Editoriale

Hîrtia care l-a “demis” pe Rădoi

Mirel Rădoi şi-a găsit într-un tîrziu coloana vertebrală. N-a mai putut suporta dezastrul din jur, criza de rezultate, de identitate, lipsa fanilor, lipsa unui cantonament de pregătire, lipsa...
02.12.2015 | 20:34
Hirtia care la demis pe Radoi

Mirel Rădoi şi-a găsit într-un tîrziu coloana vertebrală. N-a mai putut suporta dezastrul din jur, criza de rezultate, de identitate, lipsa fanilor, lipsa unui cantonament de pregătire, lipsa unui teren propriu. Toate s-au adunat şi au dat pe dinafară, dar, probabil, nu era suficient dacă nu punea şi patronul gazul care a dat foc.

Cu o zi înaintea meciului de acasă cu Astra (ce paradox dă fotbalul românesc: Steaua joacă acasă la Piteşti, Dinamo joacă în deplasare în „Ştefan cel Mare”), Gigi Becali a trecut prin cantonamentul de la Mogoşoaia. Nu s-a dus doar să-şi încurajeze jucătorii, cum scrie presa care-i cîntă în strună Palatului, ci pur şi simplu patronul era pregătit să-şi mitralieze nişte clienţi şi să dea indicaţiile tehnico-tactice pentru o victorie strălucitoare cu Astra.

Nu s-a intersectat cu finul Mirel decît în momentul în care se pregătea să părăsească locaţia. Rădoi i-a reproşat vizita, pentru că una dintre doleanţe, cînd a acceptat postul, a fost să nu vină peste el la echipă. Becali nu s-a putut abţine. Sincer, e greu să te abţii dacă eşti Gigi Becali şi vezi că treaba nu merge, plus că eşti alimentat non-stop cu informaţii din vestiar care dezvăluie că Mirel al tău nu poate stăpîni situaţia. Pentru că acesta este adevărul.

Rădoi pierduse vestiarul. Băieţii începuseră să-l bîrfească, nu-l mai asculta aproape nimeni. Muţenia forţată din timpul meciurilor, dar mai ales lipsa de experienţă „l-au săpat” în vestiar pe fostul lider al vestiarului. Aşa stăteau lucrurile. Lăsînd deoparte ce se vede din exterior, problemele de care am vorbit, dar şi situaţia din campionat, patronul a aflat că nu mai există viitor cu Rădoi „principal” tocmai din cauza jucătorilor. Unii i s-au plîns direct lui, alţii au făcut-o prin „urechile” lui Gigi din preajma echipei. Becali trebuia să ia măsuri.

Nu putea să-l dea afară pe Mirel, nu direct. Oameni care-l cunosc foarte bine pe Gigi spun că a regizat inclusiv acest scandal de la Mogoşoaia, pentru că a calculat că nu are cum să dea greş. Îl va forţa pe Mirel să-şi dea singur demisia… Aşa s-a şi întîmplat. Rădoi a vrut să plece la cîteva minute după vizita patronului, şi-ar fi sunat şi soţia să vină să-l ia, dar au insistat Argăseală şi Ţiţi. Oricum, decizia lui Mirel era deja luată. Rămînea să o anunţe după meciul cu Astra.

Mai există un amănunt care transpiră din anturajul Stelei vizavi de modul în care patronul a gîndit să-l forţeze pe antrenor să plece. În drum spre maşină, înainte să urce, s-a mai întors o dată spre finul său şi i-ar fi aruncat o hîrtie.

Mirel nu a ridicat-o. Au făcut-o alţii. Pe ea erau cei 11 titulari pentru meciul contra Astrei… Ultima umilinţă…