News

Efectul crimei din Gura Șuții din județul Dâmbovița: Copiii nu au mers ieri la școală. Măsurile luate de autorități

24.09.2019 | 18:35
Efectul crimei din Gura Sutii din judetul Dambovita Copiii nu au mers ieri la scoala Masurile luate de autoritati

În urma crimei din Gura Șuții, județul Dâmbovița, părinții și elevii care învață la școala unde umbla Adriana Mihaela Fieraru s-au speriat de moarte. Copiii nu au mers ieri la școală, iar părinților le este frică de ceea ce li s-ar putea întâmpla, după episodul cu olandezul care a violat și ucis-o pe tânăra de 11 ani.

Elevii nu au mai mers la școală ca urmare a crimei din Gura Șuții

Tragedia din Dâmbovița i-a făcut, așadar, pe părinți extrem de neîncrezători să își mai trimită copiii singuri la școală, chiar dacă unii dintre ei locuiesc aproape de unitatea de învățământ. Ca urmare a evenimentului care a îngrozit o țară întreagă, al doilea ca impact mediatic la doar două luni după cazul Caracal, autoritățile locale au promis că de miercuri se va introduce transportul școlar pentru micuți, scrie mediafax.ro.

Primarul comunei unde Adriana a fost ucisă și aruncată de olandezul care a părăsit liniștit România, Constantin Dinu, a dat asigurări că de mâine pruncii vor fi duși la școală cu un microbuz școlar. Primarul a mai spus că autoritățile vor fi de zece ori mai atente pentru ca astfel de evenimente cu totul nefericite să nu se mai producă pe viitor.

primarul comunei Gura Șuții
Primarul din Gura Șuții a promis microbuz școlar de mâine. Sursa foto: antena3.ro

„Cel mai îndepărtat copil este la o distanță de 1,3 kilometri”

„De mâine (miercuri n.r.) dimineaţă vom introduce transportul elevilor către şi de la şcoală. Şcoala este în centrul localităţii şi este foarte aproape. Cel mai îndepărtat copil este la o distanţă de 1,3 kilometri. Fata stătea la 600 de metri de şcoală şi a fost răpită la 200 de metri de casă. Am luat decizia în urma tragediei. Încercăm”, a declarat primarul Dinu, conform agenției de știri MEDIAFAX.