Fotbal international

Şocant! Vezi cât a alergat Leo Messi în El Clasico. La fel făceau Dobrin şi Hagi

El Clasico a revenit de o manieră categorică Barcelonei, care s-a impus la pas pe Santiago Bernabeu. Tot la pas a jucat şi starul catalanilor, Leo Messi, care a impresionat din nou prinn calitatea paselor sale.
26.12.2017 | 14:19
Socant Vezi cat a alergat Leo Messi in El Clasico La fel faceau Dobrin si Hagi

El Clasico a fost un adevărat dezastru pentru Real Madrid. Un Santiago Bernabeu plin până la refuz aşteptase cu speranţă ca favoriţii să producă liderului prima înfrângere în acest sezon de Primera, după ce câştigase Superrcupa Spaniei în faţa rivalului tradiţional şi a sfârşit prin a aplauda cu resemnare superioritatea echipei lui Leo Messi în faţa lui Cristiano Ronaldo. 

Cotidianul catalan El Periodico vine cu o statistică absolut umilitoare pentru vedetele madrilene. Starul catalanilor, Leo Messi, s-a plimbat cum a vrut el pe gazonul de pe Chamartin. Nu este o expresie metaforică, este realitatea statisticii din El Periodico. Pentru că argentinianul aproape 84 la sută din meci nu a alergat în El Clasico, depunând un minim de efort. Cum însă talentul nu are nici o legătură cu alergatul, Messi şi-a arătat şi acum clasa.

Nu a alergat, dar a fost important în El Clasico

El este singurul jucător catalan căruia i se permite să se mişte după cum doreşte el meci de meci. Nimeni nu vine să îi impună sau să îl certe pentru că aleargă prea puţin în cele 90 de minute., Toată lumea a înţeles, indiferent cine a fost antrenor, că dintr-un artist nu poţi face maratonist decât dacă vrei să îi distrugi opera. În El Clasico Messi a sprintat doar 1,15 la sută din meci, adică aproape deloc!Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Messi demonstrează astfel că fotbalul este în primul rând talent, inteligenţă, creativitate şi în cele din urmă fugă. Asemenea lui mai există jucători cu har, pe care nu trebuie să îi chinui la sprinturi. Şi fotbalul românesc oferă astfel de exemple. Regretatul Nicolae Dobrin alerga foarte puţin, dar era un vrăjitor al balonului. Nici Gică Hagi nu era un mare atlet, iar la mondialul din SUA, în 1994, pe acea arşiţă cumplită, Hagi a strălucit prin execuţii şi ştiinţa jocului. Astăzi un astfel de jucător este Constantin Budescu de la FCSB, certat deseori că nu face faza defensivă sau că fuge prea puţin.