VIDEO / ELENA UDREA ARESTATĂ. Atac la procurori: “E un veritabil delir”

UPDATE 15:00 / Elena Udrea, aflată în arest preventiv, a postat, joi, un nou mesaj pe pagina sa de Facebook. Udrea îi atacă pe procurorii DNA, spunând că "speculaţii fără temei" ale acestora...
12.02.2015 | 15:07
VIDEO  ELENA UDREA ARESTATA Atac la procurori E un veritabil delir

UPDATE 15:00 Elena Udrea, aflată în arest preventiv, a postat, joi, un nou mesaj pe pagina sa de Facebook. Udrea îi atacă pe procurorii DNA, spunând că “speculaţii fără temei” ale acestora “continuă să curgă gârlă” împotriva sa, iar această “isterie a acuzaţiilor, rostogolite prin presă de procurori DNA, trebuie să se oprească”.

“Acuzaţii închipuite şi speculaţii fără temei ale procurorilor continuă să curgă gârlă împotriva mea pe toate mass media. E un veritabil delir. În România, pare că s-a inventat un nou sport naţional: ce acuzaţii neprobate să-i mai aducem Elenei Udrea, în speranţa că, neputând să se apere, pentru că e în arest, nu va putea să răspundă.

Adevărul gol-goluţ este că, în dosarul Microsoft, acuzaţia care mi se aduce se reduce la faptul că am fost soţia lui Dorin Cocoş şi se presupune că aş fi ştiut ce făcea acesta. Pornind de aici, se fabulează şi se inventează poveşti nemuritoare. Dar asta se ştia şi înainte de 29 ianuarie, când am fost pusă sub acuzare, se ştia şi anul trecut, când s-a deschis dosar împotriva lui Dorin Cocoş. Între timp, nimic nou, nicio probă suplimentară.

Această isterie a acuzaţiilor la adresa mea, rostogolite prin presă de procurori DNA, trebuie să se oprească, pentru că ajungem într-o fundătură logică – procurorii lansează acuzaţiile, inflamează presa şi, apoi, împotriva mea se iau măsuri ca urmare a presiunii publice (asta este motivaţia judecătorilor). Sunt acuzată la televizor, în ziare şi pe site-uri, dar nu pot să mă apăr sau, dacă încerc să o fac, sunt sancţionată pentru asta. Unde e democraţia dacă acuzatorii pot spune orice, dar nimeni nu vrea să audă argumentele apărării?

Judecătorii, oricine ar fi ei şi orice cauză ar judeca, trebuie să fie puternici şi curajoşi. Trebuie să ia decizii pe lege, fapte şi probe, nu pe ce spune televizorul. Încă o dată spun: am încredere că, la apel, se va ridica măsura arestului preventiv, pentru că nu a apărut absolut nimic în dosar de pe 29 ianuarie, când am fost pusă sub control judiciar, şi până acum.”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

sursa: romaniav.net

UPDATE 12 februarie, 12:00 / Mircea Badea este sceptic că dosarele instrumentate de DNA împotriva Elenei Udrea vor duce la condamnarea acesteia. În opinia sa, procurorii DNA nu au suficiente dovezi pentru a-şi susţine acuzaţiile.

“Ce avem concret, material, cu Elena Udrea, mă refer la munca procurorilor, nu vi se pare că e subţire rău de tot? E subţire şi vă spun exact de ce e subţire, adică exact cum spune chiar doamna Udrea, care spune corect că e subţire, şi l-am auzit şi pe domnul avocat grăsuţ, cu freză ciudată că spune acelaşi lucru şi l-am crezut, părea competent. Ce avem în acest moment? Nu editoriale, nu păreri, documente DNA. Avem trei capete de acuzare pentru trafic de influenţă, care, din punct de vedere al pedepsei, mare şmecherie nu sunt, una de spălare de bani şi mai avem asta cu 500.000 de euro pretinşi şi luaţi de la Dinu Pescariu. De fapt, din cauza asta a fost arestată, Udrea e acum 30 de zile sau, mă rog, să vedem luni ce se decide, eu cred că iese, stă la mititică pentru că… 500.000 de euro, nu pe trafic de influenţă, spălare de bani, stă pe denunţul lui Pescariu, ăsta este adevărul, ăsta e singurul motiv. E tare, nu zic, denunţul lui Dinu Pescariu, care văd că e performant la denunţuri, dar eu vreau să întreb, denunţul Elenei Udrea nu e performant? Eu cred, până-n momentul ăsta, că Udrea scapă! Pe ce au făcut ei până acum, scapă”, a declarat Mircea Badea aseara la Antena3.

UPDATE 23:58 / Din arestul Poliţiei, unde va sta 30 de zile, Elena Udrea a postat pe pagina sa de Facebook două mesaje, prin care încearcă să-şi arate nevinovăţia, dar şi indignarea pentru că i s-au pus cătuşele.

”Am fost informată că presa a fost împânzită de articole în care se spune cum toate lucrurile pe care le-am făcut vreodată (de la petrecerile de ziua de naştere, până la concedii şi pantofii pe care i-am cumpărat) s-ar fi făcut cu bani care veneau din mite care se acordau la MDRT. Ce mai în sus şi-n jos, însuşi aerul pe care îl respiram era rezultatul corupţiei.
Evident că toate aceste alegaţii care apar în spaţiul public nu sunt adevărate. Nu am pretins niciodată nimic nimănui – cu atât mai puţin unor oameni pe care i-am considerat la un moment dat prieteni. Nu am primit o centimă de la nimeni, în maşină, acasă, în biroul de la minister sau de la partid. Sunt fabulaţii care sunt lansate în spaţiul public pentru a se pune asupra mea ştampila vinovăţiei. 
Nu-i de mirare că aceste aşa-zise „detalii picante” (deşi nereale) au fost livrate presei după ce s-a produs reţinerea mea, când pot mai greu să spun public că nu e nimic adevărat. Asta apropo şi de cei care susţin să nu se facă Justiţie la televizor şi mă acuză că am vorbit prea mult – văd însă că e bine şi acceptabil dacă sunt condamnată la televizor (pe speculaţiile şi susţinerile procurorilor, nedovedite cu probe)”, a scris Udrea în urmă cu 15 minute.

”Nu poţi pune cătuşe adevărului! După acest lucru mă ghidez în această perioadă. Aşa că voi încerca, aici, pe facebook, să comunic cu voi şi să spun adevărul aşa cum îl ştiu eu.
Ca să nu isc vreo dezbatere, fac precizarea că nu am acces la telefon sau internet, mesajele pe care le veţi vedea fiind transmise prin intermediul avocatului.

După decizia din această seară a ÎCCJ, am o veste rea şi una bună:
• Vestea rea este că s-a dispus arestarea mea preventivă pentru 30 de zile. Am încredere însă că, în urma apelului, această măsură va fi ridicată. Probabil, luni.
• Vestea bună este că judecătorul a invalidat încă două capete de acuzare ale procurorilor care mi-au cerut arestarea în dosarul Microsoft: o acuzaţie de trafic de influenţă şi cea rămasă de spălare de bani. Practic, acuzaţiile de spălare de bani au căzut.

Vă mulţumesc pentru mesajele de susţinere şi pentru încrederea voastră. Înseamnă foarte mult pentru mine în acest moment”, este primul mesaj al Elenei Udrea.

ELENA UDREA ARESTATĂ.  UPDATE 20:45 /Elena Udrea a fost arestată pentru 30 de zile! Potrivit avocatului său, mandatul de arestare a fost emis in urma denuntului lui Dinu Pescariu doar în Dosarul Microsoft.

Avocaţii săi au făcut deja recurs la completul de 5 judecători la ÎCCJ. Cel mai devreme, recursul va fi judecat luni.

Ea va sta într-o celulă cu alte 3 persoane, într-o cameră vecină cu cea a Alinei Bica.

Avocatul Marius Striblea a precizat, la ieşirea din sala de judecată, că a fost admisă parţial propunerea anchetatorilor în sensul că judecătorul nu a luat în considerare acuzaţia de spălare de bani.

Judecătorul ICCJ a admis cererea de înlocuire a măsurii controlului judiciar, dispus anterior de procurorii DNA faţă de Udrea în dosarul Microsoft, cu măsura arestului preventiv şi cererea DNA de arestare preventivă a Elenei Udrea pentru acuzaţia privind mita luată de la Dinu Pescariu, acuzaţie formulată de procurori după instituirea controlului judiciar, potrivit stiripesurse.ro

UPDATE 19:18Judecătorii ÎCCJ au rămas în pronunţare în cazul arestării preventive a Elenei Udrea. Deputata acuzată de fapte de corupţie va aştepta în sala de judecată anunţul magistraţilor.

”Va dura cel puţin o ora până se va da verdictul. Elena Udrea a facut o completare la declaratia data ieri la DNA. A raspuns intrebarilor puse de procurori si judecatori. Probatoriul e foarte slab, acuzatiile sunt grave, dar probele sunt slabe. E un bileţel olograf care contine doua initiale, E U si cifra de 500.000, plus denuntul lui Dinu Pescariu.

În rest, nimic. Elena Udrea va astepta in sala de judecata verdictul. Udrea nu a facut denunturi. Nu a fost întrebată de finanţarea PDL. Au fost puse întrebări doar despre Dosarul Microsoft, despre Florian Coldea nu s-a discutat.”, a spus avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, potrivit stiripesurse.ro

ELENA UDREA ARESTATĂ. UPDATE 13:43 / Elena Udrea a ajuns, în cătuşe, la Curtea Supremă.  Fostul preşedinte Traian Băsescu şi-a luat în primire biroul de la PMP. La ieşirea din sediul partidului, Băsescu a făcut câteva declaraţii, inclusiv despre situaţia Elenei Udrea, scrie stiripesurse.ro “Justiţia este corectă şi eu nu voi discuta despre justiţia pe care am susţinut-o în independeţa ei. Convingerea mea e că în instanţă va fi capabilă să-şi dovedească nevinovăţia. Cred în omul ăsta indiferent cât de supăraţi sunt toţi pe mine că nu o abandonez. Nu pot să abandonez un om care mi-a fost loial. A fost partenerul meu, singurul rămas din foştii lideri ai PDL. Se va bate să-şi dovedească nevinovăţia. Singurul moment in care aş putea să-mi schimb poziţia este dacă judecătorii vor decide că e vinovată”, a declarat Traian Băsescu. UPDATE 13:00 / În jurul orei 14:00, judecătorii de la Înalta Curte vor judeca cererea procurorilor de arestare preventivă a Elenei Udrea. UPDATE 11 februarie, 12:37 / Elena Udrea a fost înfundată, în ”Dosarul Microsoft” de Dinu Pescariu, unul dintre persoanajele-cheie care au ”ciripit” la DNA. Mâna dreptă a Elenei Udrea, Ruxandra Dragomir, susţine că deţine informaţii despre Dinu Pescariu şi le va da publicităţii cât de curând. ”Elena, nu esti singura! Justitie pana la capat! Ieri, Romania a ramas in stand by toata ziua. Dupa mai bine de 10 ore, Elena a iesit de la audieri asa cum mi-am imaginat. Zambitoare si demna,rostind fraza ce va ramane in istorie: ,, Poti pune catuse Elenei Udrea, nu si adevarului”! Atunci cand i-am vazut mainile, am simtit cum inima imi bate mai repede si sufletul mi se urca fix in gat. Am sperat pana in ultima secunda sa nu vad asta, dar…Sunt convinsa insa, ca nu multi oameni s-au bucurat sa o vada asa. Cei care au simtit fericirea si au savurat momentul, sunt probabil cei care formeaza acea extrema marunta,otravita de ura si invidia pe care nu au ezitat sa le arunce imediat in spatiul public. Tocmai de aceea, refuz sa postez o poza cu Elena in catuse. Nu am vorbit despre Pescariu pana acum, insa o voi face. A fost colegul meu, odata, poate chiar si prieten. Am practicat amandoi acelasi sport al fair play ului, tenis. Insa el nu a invatat nimic din tot ceea ce iti poate oferi acest sport minunat,pentru ca a ramas un om mic, un las,cu un caracter marunt. Si tu vei ramane in istorie, Dinutu, ca tradator si turnator. Asa ca pot spune fara nicio retinere: Sa-ti fie rusine, Dinu Pescariu!!! Si tie si tuturor celor care au beneficiat de prietenia si increderea Elenei. Si inca ceva! Sa uiti ca ai fost odata si prietenul meu!”, susţine Ruxandra Dragomir, pe pagina personală de Facebook. UPDATE 22:55 / Elena Udrea a avut o reacţie tranşantă atunci cînd a fost dusă către maşina poliţiei. “Poţi pune cătuşe Elenei Udrea, dar nu poţi pune cătuşe adevărului”. Aceasta a avut i-a invitat şi pe jurnalişti să o urmeze: “Vreţi să veniţi şi voi?”

VIDEO – VEZI MOMENTUL ÎN CARE A FOST ARESTATĂ

ELENA UDREA ARESTATĂ.  UPDATE 22:40 / Elena Udrea a fost reţinută pentru 24 de ore de către procurorii DNA după ce a fost audiată timp de trei ore, în dosarul Microsoft. ELENA UDREA A FOST REŢINUTĂ. “Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe celor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 10 februarie 2015, a inculpatei UDREA ELENA GABRIELA, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: – trafic de influenţă (fapte în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea); – trafic de influenţă (fapte în legătură cu derularea contractului e-România); – trafic de influenţă (fapte în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro); – spălare de bani”, se precizează într-un comunicat DNA.

A fost reţinută pentru trafic de influenţă şi spălare de bani

ELENA UDREA ARESTATĂ. Aceasta urmează să fie prezentată, la data de 11 februarie 2015, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. “A fost reţinută pentru 24 de ore pentru două fapte de trafic de influenţă şi spălare de bani. Am avut posibilitatea să studiem dosarul. Doamna Udrea a dat declaratii pentru toate cele şapte acuzaţii, s-a aparat. Audierile au durat efectiv 3 ore, restul a fost pentru studierea dosarului. Doamna Udrea nu a facut niciun denunţ pentru că nu are cunoştinţe de fapte penale. Astăzi au fost făcute acte de cercetare penală numai în dosarul Microsoft. Ordonanţa de reţinere a fost emisă cu ora 21.40 şi expiră mâine la aceeaşi oră. Dosarul este mai complicat. Doamna Udrea este un om puternic”, a declarat Marius Sebastian Striblea, avocatul Elenei Udrea. Sursă: romaniatv.net ………………………………………………… ELENA UDREA ARESTATĂ. Ar putea primi 10 ani de puşcărie! Este ipoteza bombă lansată de Radu Tudor care a explicat că situaţia acesteia se poate complica foarte rău. “Cred că situaţia se complică atât de mult, încât la un moment dat cred că chiar ea ar dori să se oprească treaba asta. Aş putea să presupun că după ce citeşte dosarul “Gala Bute”, dosarul “Microsoft” şi acuzaţiile de la Ministerul Dezvoltării, s-ar putea chiar ea să îşi dorească un aranjament cu procurorii. Ar putea fi vorba de 10 ani de închisoare, cu executare. Sunt foarte mulţi oameni, din proximitatea ei, care spun că a luat foarte mulţi bani şpagă în ultimii ani şi că ştia de toate aranjamentele ilegale din minister.”, a spus Radu Tudor la Antena 3. Sursă: www.stiripesurse.ro Foto – Libertatea