Sport

Elevii scutiţi de efort la ora de sport, obligaţi să joace şah! Anunţul ministrului Educaţiei

24.07.2018 | 09:07
Elevii scutiti de efort la ora de sport obligati sa joace sah Anuntul ministrului Educatiei

Elevii scutiţi de efort la ora de sport, obligaţi să joace şah! Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a anunţat printr-un comunicat oficial că elevii care nu au voie să facă efort vor juca şah în timpul orelor de Educaţie Fizică.

“Anunţăm, cu satisfacţie, faptul că introducerea şahului în sistemul românesc de învăţământ are o nouă componentă. Ne referim la faptul că elevii scutiţi de efort la orele de educaţie fizică vor face şah. Legat de acest subiect, ministrul Educaţiei Naţionale, profesorul universitar Valentin Popa a răspuns luni favorabil solicitării formulate în acest sens de Sorin Iacoban, preşedintele Federaţiei Române de Şah, şi Ionuţ Dobronăuţeanu, preşedinte adjunct al Federaţiei Europene de Şah.

Elevii scutiţi de efort la ora de sport, obligaţi să joace şah

Reamintim, în context, că pregătirea cadrelor didactice va fi făcută în colaborare cu Casa Corpului Didactic. Până în prezent, un număr de 2.500 de profesori de educaţie fizică şi sport au fost deja pregătiţi în acest sens. Este un proiect pe care îl apreciez ca fiind extraordinar. Spun aceste cuvinte, deoarece sunt puţini cei care şi-au pus problema ce fac elevii care sunt scutiţi de orele de educaţie fizică”, se arată în comunicat.

Elevii scutiţi de efort la ora de sport, obligaţi să joace şah. Ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, susţine o conferinţă de presă
Elevii scutiţi de efort la ora de sport, obligaţi să joace şah. Ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa

O elevă de 13 ani, din Iaşi, este noua campioană mondială la şah