News

ELICOPTER PRĂBUŞIT. Primele DATE de la legişti

ELICOPTER PRĂBUŞIT. UPDATE 15:17 / Anchetatorii au obţinut de la medicii legişti primele date privind felul în care au murit cei patru ocupanţi ai elicopterului SMURD prăbuşit luni în lacul...
17.12.2014 | 15:19
ELICOPTER PRABUSIT Primele DATE de la legisti

ELICOPTER PRĂBUŞIT. UPDATE 15:17 Anchetatorii au obţinut de la medicii legişti primele date privind felul în care au murit cei patru ocupanţi ai elicopterului SMURD prăbuşit luni în lacul Siutghiol, la Mamaia.

Pilotul şi asistenta au murit înecaţi, în timp ce copilotul şi medicul au suferit mai multe traume, cele mai grave fiind la cap.

Citeste mai mult pe RTV.NET

ELICOPTER PRĂBUŞIT. UPDATE 12:54 Ancheta în cazul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol a luat o nouă întorsătură. Procurorii militari spun că avem de-a face cu un caz de ucidere din culpă, informează Realitatea TV.

ELICOPTER PRĂBUŞIT. O nouă acuzaţie a fost formulată în dosarul tragediei de la Siutghiol.

“În cauza constituită la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti privind accidentul aviatic produs în judeţul Constanţa constând în prăbuşirea unui elicopter SMURD în lacul Siutghiol, procurorii au dispus, la data de 15 decembrie 2014, începerea urmăririi penale cu privire la infracţiunile de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă (art. 349 alin. 1 şi 2 Cod penal) şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă (art. 350 alin. 1 şi 3 Cod penal)”, a anunţat un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

“În continuarea cercetărilor, procurorii au dispus, extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă (prevăzute de art. 192 alin 1, 2, 3 Cod penal), având în vedere faptul că toate cele patru persoane aflate la bordul elicopterului au decedat”, a mai precizat comunicatul.

ELICOPTER PRĂBUŞIT. UPDATE 11:48 / Prefectul de Constanţa, Radu Volcinschi, a fost demis ca urmare a eşecului operaţiunii de salvare a echipajului elicoperului Smurd, prăbuşit în lacul Siutghiol.

radu_volcinschi_94460800

ELICOPTER PRĂBUŞIT.Radu Volcinschi, prefectul de Constanţa, a fost demis miercuri dimineaţă, la două zile după tragedia aviatică de la Siutghiol.

Măsura a fost propusă marţi, premierului Victor Ponta, de către ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

ELICOPTER PRĂBUŞIT.Şeful ISU Constanţa a fost demis încă de marţi, prin ordin al Ministrului Afacerilor Interne, a anunţat marţi, purtătorul de cuvânt al MAI.

Între timp, ancheta în cazul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol a luat o nouă întorsătură. Procurorii militari spun că avem de-a face cu un caz de ucidere din culpă, informează Realitatea TV.

ELICOPTER PRĂBUŞIT. Autorităţile de investigaţie a incidentelor aeronautice din mai multe ţări europene au contactat în mod oficial autorităţile române şi s-au oferit să participe la anchetă sau să ofere sprijin. Un amănunt tulburător ar putea ajuta la anchetă.

ELICOPTER PRĂBUŞIT. Ancheta legată de accidentul din Constanţa are toate şansele să devină una internaţională. Trei autorităţi de investigaţie a accidentelor aeronautice din Europa (Franţa, Germania şi Marea Britanie) şi-au oferit deja sprijinul în mod oficial.

ELICOPTER PRĂBUŞIT. Comandorul Petre Corneliu Cătuneanu, căpitanul comandor Ginel Claudiu Crăcănel, medicul Laura Vizireanu şi asistenta medicală Gabriela Camelia Harton şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii, în lacul Siutghiol, a elicopterului SMURD, de tip EC 135, cu care se întorceau dintr-o misiune aeromedicală, după ce au transportat un pacient la Spitalul Judeţean Constanţa.

Citeste mai mult pe RTV.NET

P: 120.000 € va asteapta lunar in Cazinoul Sportingbet. O oferta noua in fiecare zi!