Fotbal intern

Elvir Koljic la Craiova! Oltenii au adus un atacant pe care s-au bătut Panathinaikos şi Rangers!

30.08.2018 | 18:12
Elvir Koljic la Craiova Oltenii au adus un atacant pe care sau batut Panathinaikos si Rangers

Elvir Koljic la Craiova! Oltenii continuă campania de achiziţii începută târziu, după startul sezonului, însă reuşesc să achiziţioneze fotbalişti extrem de interesanţi. Ultimul transfer este cel al lui Elvir Koljic, un atacant în vârstă de 23 de ani care a fost adus de la FK Krupa, formaţie din primă ligă din Bosnia. Presa din ţara sa natală a vorbit intens în această vară despre o plecare a lui Koljic într-un campionat străin, însă nu era vorba de Liga 1 Betano, ci de Scoţia sau de Grecia. Concret, fotbalistul a fost dorit insistent de Glasgow Rangers şi de Panathinaikos Atena, cele două formaţii încercând fără succes să-l înregimenteze. Preţul a fost problema, bosniacii “aruncându-se” la sume mari având în vedere că negociau cu echipe cu putere financiară cunoscută. Numai că, până la urmă, negocierile au căzut, iar atacantul era să rămână la formaţia bosniacă.

Elvir Koljic la Craiova. E golgheterul Bosniei!

Aici a intervenit Craiova, pe ultima sută de metri a perioadei de transferuri, reuşind să-l cumpere “la reduceri” pe vârful de 23 de ani. Mutarea se anunţă una foarte interesantă, pentru că Elvir Koljic a venit la Craiova din postura de golgheter al campionatului Bosniei, unde a reuşit în acest debut de sezon să marcheze de opt ori în şapte partide disputate pentru FK Krupa. Koljic este un atacant de forţă, măsoară 1,91 cm şi este cotat de site-ul de specialitate transfermarkt.com la 350.000 de euro. Acesta a apucat deja să debuteze şi pentru naţionala Bosniei, evoluând la începutul anului în partidele amicale disputate de ex-iugoslavi în compania Mexicului şi a Statelor Unite.

Elvir Koljic la Craiova
Elvir Koljic la Craiova, un transfer aşteptat multă vreme de Devis Mangia

Îşi căutau de mult timp un atacant “de forţă”

Bosniacul este exact genul de jucător pe care antrenorul Devis Mangia i-l ceruse de multă vreme patronului Mihai Rotaru. Italianul îşi dorea un atacant de forţă, care să poatî evolua în centrul liniei ofensive. A fost adus Mihai Roman II, care însă n-a confirmat şi a fost trimis la FC Botoşani. La începutul verii, oltenii au încercat să dea marea lovitură şi să-l aducă pe Adam Nemec, însă slovacul era deja decis să nu mai stea în campionatul românesc, totul din cauza soţiei sale, fosta Miss Slovacia nedorind să locuiască în ţara noastră, asta în ciuda faptului că oferta făcută de Mihai Rotaru a fost peste cea a lui Dinamo şi chiar mai bună decât cea a lui Gigi Becali.

Au vândut doi atacanţi, au adus tot doi

În inter-sezon, oltenii au părut mai degrabă preocupaţi de vânzări decât de aducerea de jucători. Deşi Rotaru dezvăluise că echipa din Bănie va lăsa doar un jucător să plece în fiecare sezon, în această vară “s-a spart conducta”. Screciu a plecat în Belgia, la Genk, fostul căpitan Băluţă a luat drumul Cehiei (cumpărat de Slavia Praga), iar brazilianul Gustavo a fost vândut în China.  Atacul era astfel slăbit, doar Mitriţă mai rămânând din tripleta ofensivă Gustavo-Băluţă-Mitriţă care făcea furori în sezonul precedent. Oltenii s-au mişcat mai greu când a fost vorba de aducerea înlocuitorilor, de-abia la jumătatea lui august oficializându-se venirea lui Cesar Mezza Colli, un argentinian care încă n-a apucat să debuteze din cauza problemelor medicale, pentru ca de-abia acum, aproape de începutul toamnei, să se producă şi evenimentul cu Elvir Koljic la Craiova.