Fotbal intern

LIVE UPDATE. Dezafilierea Craiovei, la Curtea de Apel. Ce a hotărît instanţa: vor fi aduşi cu mandat!

UPDATE ora 23:31 / Ce a hotărît instanţa, după 11 ore de audieri:...
16.11.2016 | 20:20
LIVE UPDATE Dezafilierea Craiovei la Curtea de Apel Ce a hotarit instanta vor fi adusi cu mandat

UPDATE ora 23:31 / Ce a hotărît instanţa, după 11 ore de audieri:

Deoarece nu s-au prezentat la audieri, Cristi Bobar şi Marian Pălărie, foşti membri în Comitetul Executiv,  vor fi aduşi cu mandat pe 14 decembrie.

Lui Vasile Avram i se va trimite din nou citaţie, pentru că s-a mutat. Lui Ştefan Stana i se vor cere acte medicale care să demonsteze că nu poate să se deplaseze.

Lui Cristi Borcea i-a fost respinsă cererea de audiere prin videoconferinţă şi s-a dispus aducerea lui pe 13 decembrie, la Bucureşti, la un penitenciar, urmînd ca a doua zi să fie audiat în faţa instanţei de la Curtea de Apel.

–––––––––––––––––

UPDATE Ora 20:20 / Cornel Şfaiţer a intrat în sală, fiind şi ultimul martor audiat la acest termen

UPDATE Ora 18:40 / “Dragomir ne-a tras atenţia, să avem grijă ce votăm, că el a avut probleme la Ligă cu Mititelu, că a făcut două societăţi. După excludere, Craiova putea sa joace în Liga 4, o cîştiga şi promova în Liga 3. Putea să joace şi în Cupa României judeţeană”, a fost declaraţia lui Marius Rusen, sub jurămînt, care l-a făcut pe judecător să zîmbească şi să-l întrebe: “Să joace? După excludere? Consemnaţi ce spune omul!”

Adrian Mititelu a intervenit şi el: “Vă rog să îl întrebatţ pe Rusen ce echipă a intrat în locul Craiovei în Liga 2, după excludere!” Iar răspunsul lui Rusen a fost “Juventus Bucureşti”, echipă pe care Rusen o conducea la acea vreme ca preşedinte.

UPDATE Ora 17:30 / “Au fost discuţii în şedinţa Comitetului Executiv despre consecinţele excluderii, dar eu înţelesesem că echipa o să fie retrogradată într-o ligă inferioară. Ştiam de faptul că sînt în insolvenţă şi drepturile federative ale jucătorilor sînt sub sechestrul ANAF”, a declarat şi Marius Stan în faţa judecătorilor. 

UPDATE Ora 14:30 / A început audierea lui Octavian Goga, fost membru al CEx al FRF. “Nu ştiam că echipa este în insolvenţă şi că drepturile federative ale jucătorilor sînt sub sechestrul fiscului”, a declarat Goga în faţa judecătorilor. 

UPDATE Ora 13:30 / Audierile primului martor continuă şi după o oră. Au existat momente tensionate între procuror şi avocatul lui Mircea Sandu, Ion Cazacu. Asta pentru că procurorul DNA l-a întrebat pe martorul Paul Costaş, membru în Comitetul Executiv de la acea vreme, de ce Mircea Sandu nu le-a solicitat membrilor CEx suspendarea şi nu excluderea FC U Craiova, moment în care Cazacu sa opus.

“Nu ne-a explicat nimeni efectele excluderii. Era normal ca şi FC U să fi fost invitată la şedinţă. Nu am ştiut în momentul votului că se vor pierde jucători. Am crezut că echipa poate juca măcar la judeţ, dacă va fi exclusă”, a spus Costaş. 

UPDATE Ora 11:40 / Încep audierile martorilor. Paul Costaş, fost membru în Comitetul Executiv, e primul audiat în faţa judecătorilor.

UPDATE Ora 11:00 / Cristi Borcea a solicitat să fie audiat, în calitate de martor, prin videoconferinţă, nu în sala de judecată, fiind încarcerat la Poarta Albă. Judecătorii i-au invitat pe ceilalţi martori în afara sălii de judecată. 

UPDATE Ora 11:00 / Începe procesul de la Curtea de Apel. Martorii, printre care şi fostul primar al Galaţiului, Marius Stan, au ajuns în sala de judecată. Dacă Mircea Sandu s-a salutat cu Adrian Mititelu, Mitică Dragomir a refuzat s-o facă. Printre cei prezenţi se află şi cîţiva suporteri olteni. 

Rămîi pe FANATIK.RO pentru informaţii în timp real de la Curtea de Apel.

………………………………………….

Adrian Mititelu continuă lupta cu Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, după ce Tribunalul Bucureşti a decis achitarea membrilor Comitetului Executiv, cei care votaseră în 2011 excluderea clubului FC Universitatea Craiova din fotbalul românesc.

Astfel, omul care s-a ocupat aproximativ 10 ani de destinele FC U are miercuri, cu începere de la ora 11:00, o nouă “ciocnire” cu Sandu şi Dragomir în sala de judecată de la Curtea de Apel.

La prima instanţă Tribunalul Bucureşti i-a condamnat pe foştii capi ai fotbalului românesc la cîte 3 ani de închisoare cu suspendare. La rîndul lor FRF şi LPF trebuie să îi plătească clubului FC Universitatea Craiova despăgubiri de peste 222 de milioane de euro în solidar cu Sandu şi Dragomir.

Cu o zi înainte de proces Mititelu a postat pe pagina de de facebook următorul mesaj: “Mîine UNIVERSITATEA CRAIOVA “joacă” în Bucureşti! “Meciul ” începe după ora 11:00 şi probabil o să dureze cîteva ore bune……ţinem aproape…”