„Enache îşi rupe piciorul dacă îl pui să dea o centrare bună”

Atacantul formaţiei Astra Giurgiu, Constantin Budescu, a declarat că este gata să plece la o formaţie din străinătate la finalul acestui an. “Nu ajută pe nimeni acest egal, sperăm să...
26.10.2013 | 23:56
Enache isi rupe piciorul daca il pui sa dea o centrare buna

Atacantul formaţiei Astra Giurgiu, Constantin Budescu, a declarat că este gata să plece la o formaţie din străinătate la finalul acestui an. “Nu ajută pe nimeni acest egal, sperăm să cîştigăm partida următoare. Nu cred că a fost roşu la Yahaya, colegul meu a jucat mingea la acea fază. A fost un rezultat echitabil. Nu m-a deranjat că am început ca rezervă. Nu am nici o convocare la echipa naţională, nu ştiu de ce se tot vorbeşte despre mine. Dacă joc bine, probabil voi fi convocat. Sînt pregătit să plec să joc în străinătate pentru că am o vîrstă, trebuie să mă gîndesc la viitor”, a spus Budescu la Digisport.

Antrenorul Astrei Giurgiu, Daniel Isăilă, s-a declarat mulţumit de jocul practicat de echipa sa la partida cu CFR Cluj. “Mă mulţumeşte rezultatul, este unul bun. Am fost superiori, am controlat tactic jocul, am avut şi cîteva ocazii. CFR rămîne o echipă puternică indiferent de perioada prin care trece. Orice din lotul Astrei poate juca titular sau poate fi rezervă. Vom trata partida cu maxima seriozitate, va fi greu, dar am convingerea că ne putem califica. Budescu trebuie să muncească, să aibă continuitate în evoluţii. Este treaba domnului Piţurcă dacă îl va convoca sau nu”, a spus Isăilă.

Tehnicianul lui CFR Cluj, Petre Grigoraş, este dezamăgit de faptul că formaţia sa nu a reuşit a treia victorie consecutivă în Liga I. “Nu am mai avut aceeaşi prospeţime faţă de ultimele două jocuri. Rezultatul este echitabil. Am întîlnit un adversar valoros, nu am avut un tonus foarte bun, am avut o viteză în minus. Doar cu şansă putea căştiga. Îmi pare rău că nu am reuşit să legăm trei victorii consecutive. Trebuie să privim cu optimism în viitor şi să încercă să cîştigăm partidele următoare. Nu trebuie să ne gîndim, momentan, la obiective prea îndrăzneţe. Astra a încercat să practice un fotbal pe contraatac. Budescu nu are o viteză prea deosebită”, a spus Mureşan.

Patronul Astrei Giurgiu, Ioan Niculae, nu înţelege de ce echipa sa nu joacă ofensiv şi consideră că mijlocaşul Gabriel Enache trebuia înlocuit de pe teren. “Aş vrea să comentaţi voi arbitrajul, să nu mai spuneţi că atunci cînd nu cîştig îi găsesc pe arbitri drept ţapi ispăşitori. Nici vorbă să fie cartonaş roşu la Yahaya. Tot meciul a fost infulenţat de acest arbitru. A intervenit prosteşte de fiecare dată. Ce calităţi are Haţegan de este numărul unu, ce caută pe lista FIFA? Eu am mari rezerve cu acest arbitru. Dacă făceam egal sau dacă pierdeam tot dracul ăla era. O să-i întreb şi eu pe cei de pe bancă de ce jucăm aşa fricos. Trebuia să jucăm mult mai ofensiv. Enache îşi rupe piciorul dacă îl pui să dea o centrare bună. El face recuperări, aleargă mult, dar trebuia schimbat”, a spus Niculae.

De partea cealaltă, preşedintele lui CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a lăudat prestaţia lui Ovidiu Haţegan, fiind de părere că arbitrul a analizat corect toate fazele dubioase. “Echipa a jucat, nu am ce să le reproşez. Astra este una dintre cele mai bune echipe ale campionatului. Rezultatul a fost echitabil, iar Haţegan a arbitrat foarte bine, eliminarea a fost corectă. Echipa este în creştere, păcat că nu am avut norocul să dăm gol pe final. Nu am putut mai mult azi. La sfîrşitul turului vom trage linie şi vom vedea ce obiective să atacăm”, a spus Mureşan.