Fotbal international

Englezii au decis: România-Argentina, cel mai frumos meci din istoria Mondialelor! Video

26.06.2018 | 16:10
România - Argentina, cel mai frumos meci din istoria Mondialelor. Gică Hagi a făcut un meci senzaţional

Englezii de la The Guardian au decis care este cel mai frumos meci din istoria Mondialelor. Şi acesta este România – Argentina, optimea de finală de la Los Angeles, din 1994, câştigată de tricolori cu scorul de 3-2. The Guardian explică alegerea pentru acest meci, unul jucat în condiţii absolut neobişnuite, pe o căldură sufocantă, la o intensitate incredibilă pentru asemenea condiţii climaterice.

“Întreabă 1.000 de fani ai fotbalului care este cel mai tare meci pe care l-au văzut în viaţa lor şi vei primi 1.000 de răspunsuri diferite. Niciunul nu va fi, însă, cel corect. Există un singur răspuns raţional pentru această întrebare: este vorba despre meciul din optimile Cupei Mondiale din 1994 dintre România şi Argentina” – scrie Craig McCracken în articolul care elogiază confruntarea epică de pe Rose Bowl din Pasadena.

România – Argentina, cel mai frumos meci. Duelul Maradona – Maradona din Carpaţi nu a mai avut loc

România se calificase topindu-şi adversarii din grupă şi luând ochiii tuturor cu incredibilul lor joc de contraatac telepatic. Argentina abia se strecurase de pe locul 3, dar rămânea o echipă cu foarte mulţi jucători de valoare. De ce acest meci e simpluCinci goluri, jucători de clasă mondială aflaţi la apogeu şi un meci care ne-a ţinut în suspans pănă la final, un thriller. De ce acest meci este peste celelalte? Vorbim despre intensitatea la care s-a jucat, ţinând cont de căldura sufocantă, dar şi despre calitatea tehnică a jucătorilor”

“Mult aşteptatul duel dintre Maradona şi Gheorghe Hagi, Maradona din Carpaţi, nu a mai avut loc, pentru că primul a fost găsit dopat cu trei zile înainte. Dar şi aşa Argentina se prezenta cu doi atacanţi extrem de puternici, Batistuta şi Balbo”. Englezii îl laudă pe Ilie Dumitrescu, falsul număr 9, care l-a înlocuit pe suspendatul Răducioiu. Acestea au fost cele mai bune jocuri de echipă prestate la Cupa Mondială din 1994 şi din păcate una dintre ele a fost nevoită să plece acasă”.

România - Argentina, cel mai frumos meci din istoria Mondialelor. Aşa au decis englezii de la The Guardian
România – Argentina, cel mai frumos meci din istoria Mondialelor. Aşa au decis englezii de la The Guardian