Fotbal international

Englezii au făcut topul celor mai titrați antrenori din istorie! Mircea Lucescu, locul 2, peste Guardiola și Mourinho!

27.02.2019 | 16:38
Englezii au facut topul celor mai titrati antrenori din istorie Mircea Lucescu locul 2 peste Guardiola si Mourinho
Englezii au făcut topul celor mai titrați antrenori din istorie. Mircea Lucescu, locul 2, peste Guardiola și Mourinho

Englezii de la BeSoccer au alcătuit topul celor mai titrați antrenori din istoria fotbalului, iar Mircea Lucescu ocupă un onorant loc 2. După ce s-a despărțit de naționala Turciei, cel mai valoros antrenor român a lăsat să se înțeleagă faptul că ar putea să-și încheie definitiv cariera. Totuși, tehnicianul în vârstă de 73 de ani are numeroase oferte de când a rămas liber de contract, astfel că retragerea sa din activitate are șanse mici să se producă.

Topul celor mai titrați antrenori din lume

Cel mai titrat antrenor al tuturor timpurilor este Sir Alex Ferguson, care a cucerit 49 de trofee de-a lungul carierei și a scris istorie pe Old Trafford alături de Manchester United. De când el a părăsit echipa, „diavolii” nu au mai fost niciodată la același nivel, schimbând antrenorii pe bandă rulantă. Ultimul dat afată a fost Jose Mourinho. Paradoxal, United are mult mai bine acum cu Ole Gunnar Solskjaer pe bancă, fost elev al lui Ferguson.

Mircea Lucescu îl urmează cu 32 de trofee, multe dintre ele obținute în perioada Șahtior. Raportat la un nivel mai mic, Lucescu a făcut pentru Șahtior ceea ce Sir Alex Ferguson a făcut pentru Manchester United. Românul a transformat Șahtior în cea mai puternică echipă din Europa de Est la un moment dat, „minerii” cucerind chiar și Cupa UEFA, pe lângă zecile de trofee naționale.

  1. Sir Alex Ferguson – 49 trofee
  2. Mircea Lucescu – 32 trofee
  3. Valeri Lobanovsky – 30 trofee
  4.  Ottmar Hitzfeld – 28 trofee
  5. Jock Stein – 26 trofee
  6. Luis Felipe Scolari – 26 trofee
  7. Jose Mourinho – 25 trofee
  8. Josep Guardiola – 25 trofee
  9. Giovanni Trapattoni – 23 trofee
  10. Arsene Wenger – 21 trofee
Mourinho si Guardiola au cate 25 de trofee fiecare
Mourinho si Guardiola au cate 25 de trofee fiecare

Mircea Lucescu, locul 2, peste Guardiola și Mourinho!

Singurii care au șanse cu adevărat să-l mai depășească în acest top pe Mircea Lucescu sunt lupii tineri, Jose Mourinho și Josep Guardiola, fiecare cu 25 de trofee. Spaniolul l-a egalat pe Mourinho săptămâna trecută, când Manchester City a cucerit Cupa Ligii.

Ba chiar Guardiola are șanse de a-l depăși complet pe Mourinho. City este implicată în alte trei competiții în acest moment, în fiecare având șanse bune să triumfe. În comparație, Mourinho va fi liber de contract până la vară.