Fotbal intern

Un fost fotbalist din Liga 1 A DECEDAT: “Nu pot să cred!”

Fostul fotbalist al clubului FC Bihor, Iosif Erdei, a încetat din viaţă la doar 40 de ani în urma unui infarct, anunţă bihon.ro. Acesta a lăsat în urma sa o familie îndurerată formaţă...
07.12.2014 | 21:41

Fostul fotbalist al clubului FC Bihor, Iosif Erdei, a încetat din viaţă la doar 40 de ani în urma unui infarct, anunţă bihon.ro. Acesta a lăsat în urma sa o familie îndurerată formaţă dintr-o soţie şi doi copii minori. Zeno Bundea a fost coechipier cu Erdei la FC Bihor şi apoi la Rapid a declarat pentru sursa citată: „Nu îmi vine să cred că acest băiat a murit. Nu-i plăcea să stea prea departe de casă. Îmi aduc aminte că nea Mircea Lucescu se ruga de el să rămână. Îl compara cu Lupu, la ce calităţi avea. A preferat să plece la Braşov, unde a avut evoluţii foarte bune. Din nou a fost curtat de Steaua şi Rapid, dar a refuzat Bucureştiul. E o pierdere foarte mare. Cu experienţa şi caracterul lui ar fi putut ajuta fotbalul bihorean, dar nu s-a gândit nimeni la el.”

11erdei-iosif-600x401

 

Iosif Erdei lasă în urmă o familie îndurerată, soţia Florina şi doi copii minori, Denis şi Miruna.

Ca fotbalist a evoluat pe postul de mijlocaş central şi a avut evoluţii apreciate peste tot pe unde a jucat.

Începând cu Minerul Şuncuiuş, Crişul Aleşd, FC Bihor, Olimpia Satu Mare, Rapid Bucureşti, FC Braşov, UTA, încheindu-şi cariera la Crişul Aleşd în Liga 3. După ce a renunţat la fotbal, şi-a deschis o mică afacere la Şuncuiuş, fiind în ultimii ani şi consilier local.

S-a numărat printre puţinii fotbalişti bihoreni care au lucrat sub comanda lui Mircea Lucescu, o perioada scurtă. Neacomodându-se cu Bucureştiul a lăsat Rapidul în ciuda insistenţelor lui „Il Luce” şi a preferat să joace mai aproape de casă la FC Braşov.

“Un om extraordinar”

Cine l-a văzut jucând a rămas impresiont de tehnica sa şi de şuturile cu care băga în sperieţi orice portar.

„Nu îmi vine să cred că vorbesc de Ioji la timpul trecut. Incredibil cum e viaţa asta. A fost un om şi un fotbalist extraordinar. La ce calităţi a avut putea ajunge la naţionala României. Mircea Lucescu l-a dorit cu insistenţă, l-a impresionat în meciurile de pregătire, dar nu a vrut să rămână la Rapid”, spune Mircea Madar, cel care l-a antrenat pe Iosif.

Anul trecut, Iosif Erdei a participat la meciul de caritate în care o echipă a FC Bihor a înfruntat „Generaţia de aur” în frunte cu Gică Hagi pentru sprijinirea copilului Kevin Ficuţ.

Tags: