News

Eroare majoră pe Facebook, Instagram și Whatsapp. Nu se mai pot vedea imaginile

03.07.2019 | 18:39
Eroare majora pe Facebook Instagram si Whatsapp Nu se mai pot vedea imaginile

Facebook, cea mai importantă rețea de socializare, cu miliarde de utilizatori la nivel mondial, nu mai funcționează corespunzător. Internauții din întreaga lume întâmpină în aceste momente erori în ceea ce privește vizualizarea fotografiilor, de aceleași neplăceri având parte inclusiv cei care folosesc Instagram sau Whatsapp, notează seomanager.ro

A picat Facebook. Instagram și Whatsapp, în aceeași situație

Potrivit informațiilor furnizate de junaliștii de la The Independent, utilizatorii Facebook și Instagram pot deschide paginile, dar se află în imposibilitatea de a vizualiza fotografiile postate pe respectivele pagini.

Aceste erori au fost sesizate de-a lungul întregii lumi, fie că vorbim de Europa, Statele Unite ale Americii, America de Sud, Asia, sau Japonia, sute de mii de internauți raportând deja defecțiunile tehnice pe care le întâmpină.

În anul 2019, erorile au pus stăpânire pe Facebook
În anul 2019, erorile au pus stăpânire pe Facebook

Sancțiune record primită de Facebook în Germania

Defecțiunile de ordin tehnic nu sunt singurele cu care se confruntă cea mai cunoscută rețea de socializare din lume. Recent, autoritățile germane au decis să amendeze Facebook, din cauza încălcării legislației referitoare la discursul urii, iar suma este una record. Nu mai puțin de două milioane de euro va trebui să plătească Mark Zuckerberg, în urma hotărârii Biroului Federal de Justiție.

Autoritățile au invocat faptul că Facebook nu a reușit să respecte standardele de transparență impuse în procesul de gestionare a plângerilor care implicau discursul urii pe rețeaua de socializare. Agenția susține că rapoartele întocmite de companie în prima jumătate a anului 2018 nu reflectă numărul real al plângerilor legate de conținuturi suspectate ca fiind ilegale în Germania, printre care se numără și insultele antisemite sau materialele concepute cu scopul de a instiga la ură împotriva persoanelor sau grupurilor, în funcție de religia sau etnia acestora.

Suntem siguri că rapoartele noastre publicate sunt în concordanță cu legea, însă așa cum mulți critici au evidențiat, există unele cazuri în care legea nu este foarte clară”, a declarat compania. “Vom analiza amenda primită cu atenție și ne rezervăm dreptul la replică” , susțin cei de la Facebook, în apărarea lor.