Fotbal international

Fratele lui Kylian Mbappe îi calcă pe urme starului de la PSG. Se spune că Ethan va fi la fel de talentat

09.04.2019 | 14:35
Fratele lui Kylian Mbappe ii calca pe urme starului de la PSG Se spune ca Ethan va fi la fel de talentat

Fratele lui Kylian Mbappe, cel mai scump jucător din lume la această oră, îi calcă pe urme starului de la PSG. Se spune chiar de către specialiști că Ethan, care are 13 ani, va fi și mai talentat decât fratele său devenit deja, la doar 20 de ani, o celebritatate în lumea balonului rotund. Kylian Mbappe valorează acum 228 milioane de euro, dar cota sa este în continuă creștere și sunt reale premise ca până la finalul anului 2019 să se apropie, dacă nu să depășească granița celor 300 de milioane.

Ethan Mbappe, fratele celebrului atacant de la PSG, calcă pe urmele acestuia

Despre fratele mai mic al lui Kylian se vorbește deja foarte frumos și este considerat drept unul dintre cei 48 de jucători de 13 ani care pot ajunge foarte departe în carieră, deși postul pe care joacă Ethan nu e nici pe departe la fel de spectaculos. Ethan este portar și specialiștii care l-au văzut spun că are potențial enorm pentru a ajunge unul dintre cei mai buni în lume.

Deocamdată, el urmează exact același traseu ca al lui Kylian, adică va face parte dintr-un proiect al Federației franceze destinat ridicării tinerilor talente, un program de pregătire centralizat care se va realiza în binecunoscutul laborator al fotbalului din Hexagon, la Clairfontaine. Kylian este foarte mândru de fratele său, despre spune cu multă siguranță că va fi unul dintre marii portari peste câțiva ani.

Ethan Mbappe joacă portar la PSG și a intrat în programul național de pregătire de la Clairfontaine
Ethan Mbappe joacă portar la PSG și a intrat în programul național de pregătire de la Clairfontaine

Multe nume mari din fotbalul francez au urmat acest program

Acest program de doi ani, în care Ethan Mbappe are mari șanse să se integreze, este destinat numai jucătorilor născuți sau care locuiesc în Paris sau în departamente apropiate capitalei și prin el a trecut nu numai Kylian Mbappe, dar și Thierry Henry, Blaise Matuidi sau Nicholas Anelka. Se asigură absolut totul pe parcursul celor doi ani, inclusiv procesul educațional, doar în weekend jucătorii sunt liberi să meargă la cluburile de care aparțin, pentru a juca acolo în competiții.

Ethan joacă tot la PSG, ca și fratele său și Kylian are obiceiul de a veni deseori la meciurile  celui mic, pentru a îl încuraja și pentru a-l face să aibă și mai multă încredere. Ethan este foarte invidiat de ceilalți copii din grupa lui la PSG pentru că este fratele deja celebrului Kylian Mbappe, fotbalist foarte iubit și apreciat în Franța și care a devenit deja un idol pentru mulți copii.