News

Eugen Teodorovici, anunţ de ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă cu serviciile Uber şi Bolt

21.05.2019 | 17:50
Eugen Teodorovici anunt de ULTIMA ORA Ce se intampla cu serviciile Uber si Bolt

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a făcut un anunț despre ce se întâmplă cu serviciile Uber și Bolt folosite de foarte mulți români, pe lângă serviciile de taximetrie clasică. Eugen Orlando Teodorovici își dorește punerea în legalitate a acestor servicii prin reguli simple, reguli care să poată fi aplicate tuturor.

Ce se întâmplă cu serviciile Uber, până la urmă? Ministrul de Finanțe vrea o lege clară

Politicianul spune că este adeptul unor reguli simple și că el personal militează pentru rezolvarea problemei Uber, mai ales că la astfel de servicii intră mai multe companii printre care și Bolt. Ministrul de Finanțe spune că el cere câteva reguli minime pentru ca aceste servicii să devine perfect legale.

Printre cerințele ministrului se numără siguranța cetățeanului în mașina cu care se deplasează, serviciile de calitate oferite de respectiva companie (indiferent de cum se numește ea) și echitate cu privire la taxele plătite de cei care vor să câștige din aceste servicii, care în alte țări sunt mai mult sau mai puțin reglementate.

Serviciile Uber sunt considerate ilegale. Sursa foto: HEPTA.RO

Serviciile Uber ar putea deveni legale. Care sunt condițiile lui Teodorovici

”Chiar dacă unii încearcă să mă situeze în această zonă ca cel care pune taxe (…) nu sunt adeptul unor taxe. Sunt adeptul unor reguli puţine, simple, dar pentru toţi cei care trebuie să le aplice. Eu am recomandat într-o discuţie la nivel de Guvern să plecăm de la câteva principii clare: siguranţa cetăţeanului, servicii de calitate, taxe plătite în mod egal de toţi care fac acest serviciu” , a declarat astăzi Eugen Teodorovici la Cluj-Napoca, notează libertatea.ro.

Intrarea în vigoare a ordonanței care modifică legea taximetriei a devenit una problematică pentru bucureșteni. Mulți cetățeni se plâng că acum, având în vedere că Uber este considerat un serviciu ilegal, își găsesc mult mai greu o mașină, căci toate taxi-urile sunt ocupate. Unii spun că au fost mai mulțumiți de ”taxi-urile” alternative atât ca preț cât și ca servicii, față de taxi-urile clasice.

 

 

Tags: