News

Eugen Teodorovici, anunț despre legalizarea canabisului în România: “Ar putea fi utilizat în scopuri medicinale”

20.03.2019 | 16:14
Eugen Teodorovici anunt despre legalizarea canabisului in Romania Ar putea fi utilizat in scopuri medicinale

Ministrul Finanțelor a anunțat faptul că se discută despre legalizarea canabisului în România, în scopuri medicinale. În mai multe țări europene există deja acest lucru. „Am discutat și eu ieri cu dna ministru. Și am aflat că există o astfel de comisie pentru a se analiza și a se argumenta legalizarea utilizării canabisului în scopuri medicinale”, a spus el.  De asemenea, tot în cursul zilei de astăzi, 20 martie, a făcut o declarație șocantă în privința locului său ca președinte al țării.

Eugen Teodorovici, despre legalizarea canabisului în România

Eugen Teodorovici a făcut declarații privind legalizarea canabisului în țara noastră, în scopuri medicinale, așa cum se întâmplă deja în multe țări europene. Ministrul Finanțelor a vorbit despre cazurile pacienților cu cancer spunând că „se ia în calcul legalizarea pentru utilizarea în acest sens”. „Categoric, este medical un argument care justifică o astfel de procedură de legalizare și de utilizare în scopuri medicinale a canabisului”, a adăugat el.

Întrebat dacă se lucrează la Guvern pentru ca această propunere să fie abordată în România, Teodorovici a răspuns: „Nu știu dacă la Guvern, dar dacă ieri a fost la Ministerul Sănătății comisia de profil, înseamnă că asta este direcția în care se merge. E deja o practică europeană și justificarea o are, medicinal vorbind. Fiind în fază terminală pacienții, probabil că este o cale de a diminua din suferințele pe care aceștia le au”.

Eugen Teodorovici, despre legalizarea canabisului în România
Eugen Teodorovici, despre legalizarea canabisului în România

Ministrul Finanțelor candidează la președinție?

Eugen Teodorovici a făcut declarații de neimaginat despre poziția acestuia ca președinte. Întrebat de către jurnaliștii aflați la fața locului dacă se vede președintele țării, acesta a răspuns: “Cred că România ar avea o mare șansă cu un așa președinte.”  

„Este necesar ca CE şi autorităţile naţionale să coopereze la stabilirea unei definiţii juridice a canabisului utilizat în scopuri medicale şi să facă o distincţie clară între medicamentele pe bază de canabis aprobate de EMA sau de alte agenţii de reglementare, canabisul terapeutic care nu este susţinut de studii clinice şi alte utilizări ale canabisului (de exemplu, recreaţionale sau industriale)”, se arată în rezoluția PE despre anunțul făcut astăzi.

Tags: