News

Eugen Teodorovici, anunț despre românii care muncesc în străinătate: ”Înțeleg să fiu agresiv!”

07.04.2019 | 10:28
Eugen Teodorovici anunt despre romanii care muncesc in strainatate Inteleg sa fiu agresiv

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a făcut noi precizări după ce a vorbit despre un “pachet agresiv de măsuri” pentru statele membre UE, prin care să se prevină plecarea forței de muncă. El a spus acum că nu s-a referit la o limitare a “drepturilor și libertăților cetățenilor” și că nu poate fi vorba despre interdicții pentru românii care muncesc în străinătate.

Eugen Teodorovici, îngrijorat în legătură cu migrația forței de muncă

Teodorovici spune că declarația sa a venit în contextul în care se gândește la interesul economic al României, care se confruntă cu o migrație majoră a forței active de muncă. El a mai spus că subiectul migrației a fost în centrul atenției la reuniunea ECOFIN și că participanții la acea întrevedere au înțeles care sunt riscurile acestui fenomen.

Ministul Finanțelor a mai afirmat că cei care au luat parte la reuniunea ECOFIN au folosit aceleași argumente economice sociale și naționale pe care și el le-a exprimat:“Toţi cei care au participat la dezbateri au înţeles importanţa şi gravitatea lui, având în vedere că nu numai România se confruntă cu migraţia forţei de muncă.”

Eugen Teodorovici a făcut noi declarații controversate în cadrul reuniunii ECOFIN, privind migrația forței de muncă

Teodorovici: Nu vor fi îngrădite libertățile de mișcare ale cetățenilor români

“Ceea ce am spus şi anterior, spun şi acum: nu voi fi niciodată adeptul îngrădirii libertăţii dreptului de a munci oriunde în Europa, a libertăţii de mişcare sau oricăror alte drepturi ale cetăţenilor români”, a scris Teodorovici pe pagina sa de Facebook.

PSD-istul a explicat și ce a vrut să spună atunci când a vorbit despre “măsuri agresive”, precizând că nu vrea să interzică dreptul românilor să muncească peste hotare. “Când mă gândesc la interesul economic al României, da, înţeleg să fiu şi agresiv. Ca oricare altcineva pentru ţara sa. Dar, în niciun caz nu poate fi vorba de o îngrădire a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor”, a explicat Teodorovici

Reacția lui Eugen Teodorovici vine în contextul în care sâmbătă, în cadrul celei de-a doua reuniuni ECOFIN, el a sous că “țările europene din care pleacă multă forţă de muncă spre restul Uniunii Europene ar trebui să se gândească la un pachet agresiv de măsuri care să aducă o soluţie pentru mobilitatea selectivă, care duce la exodul creierelor”.