News

Eugen Teodorovici, atac dur la medicii din România: “Lipseşte calitatea umană”

10.07.2019 | 16:53
Eugen Teodorovici atac dur la medicii din Romania Lipseste calitatea umana

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, tună și fulgeră la adresa medicilor din România! Reprezentantul Guvernului nu vorbește despre lipsa medicamentelor sau a aparaturii din spitalele din România, ci de lipsa de omenie din medici!

Eugen Teodorovici lansează un atac dur la medicii din România

Teodorovici spsune că din sistemul de sănătate românesc lipsește ”calitatea umană” și este foarte sigur că, dacă s-ar realiza un astfel de sondaj, populația României ar spune exact același lucru! România se află pe primele locuri în Uniunea Europeană în topul mortalității infantile, tuberculoză, boli cardiovasculare.

„Ce ne lipseşte? Poate ne supărăm dacă spunem aşa, direct, cred că totuşi calitatea umană, sau nivelul acesteia lipseşte foarte mult în toate domenile şi, desigur, şi în sănătate. Nu vreau să văd medici care îşi dau diplome. Pentru medici, diploma în sine este pacientul a cărei problemă este rezolvată de medic”, a spus oficialul, citat de Mediafax.

Eugen Teodorovici atac dur la medicii din România
Eugen Teodorovici atac dur la medicii din România

Eugen Teodorovici spune că sistemului medical din România îi lipsește calitatea umană

Ministrul a mai declarat că este dispus să ofere finanțare pentru patologiile cu cea mai mare rată de mortalitate. „Sunt cele mai mari costuri generate în economia noastră, trebuie să ştim ce trebuie făcut pentru ca acest tip de patologie să nu mai fie o problemă pentru noi ca ţară”, a spus ministrul.

Eugen Teodorovici a mai precizat că România are nevoie de un pact în domeniul Sănătății. Recent, PSD a promis scutirea de impozit pe venituri pentru medicii de familie, începând cu 1 ianuarie 2020, iar coaliția PSD-ALDE a majorat simțitor salariile medicilor începând cu anul 2017.

Eugen Teodorovici a început să vorbească despre problemele din România, imediat după ce s-a aflat că vrea să candideze la alegerile prezidențiale de anul acesta. Ministrul de Finanțe a făcut deja cerere la OSIM pentru a înregistra sloganul ”Insist pentru România”, pe care îl va folosi, probabil, în campania prezidențială. Eugen Teodorovici a vrut să candideze și pentru președenția PSD, însă s-a retras în ultimul moment.

Tags: