Fotbal intern

INTERVIU. Măţel, ATAC la Iordănescu: “M-a ACUZAT degeaba!”

EURO 2016. Alexandru Măţel a jucat în ultimul meci al echipei naţionale de la turneul final. Fundaşul lui Dinamo Zagreb a fost cel mai criticat jucător de către Anghel Iordănescu, la finalul...
30.06.2016 | 15:42
INTERVIU Matel ATAC la Iordanescu Ma ACUZAT degeaba

EURO 2016. Alexandru Măţel a jucat în ultimul meci al echipei naţionale de la turneul final. Fundaşul lui Dinamo Zagreb a fost cel mai criticat jucător de către Anghel Iordănescu, la finalul partidei pierdute în faţa Albaniei, cu scorul de 1-0. Fostul “astral” a vorbit pentru FANATIK.RO despre ratarea calificării în optimile Campionatului European, precum şi despre atmosfera care a fost în sînul echipei naţionale, după eliminarea din grupe, în urma unei înfrîngeri dureroase în faţa Albaniei.

– Ce sentimente te încearcă acum, la rece, după ce s-a întîmplat în Franţa?

Un sentiment de regret, pentru că nu am reuşit să trecem de grupe, deşi au fost momente cînd am avut capacitatea asta.

EURO 2016. “Selecţionerul m-a criticat nefondat!”

– Care crezi că au fost motivele care au dus la eliminarea României? A fost vorba şi de ghinion?

Au fost mai mulţi factori. Acum, nu cred că mai are rost să vorbim… A trecut totul, este păcat că nu am reuşit să facem ceea ce ne-am propus.

– Cum te-ai simţit reprofilat pe stînga în meciul cu Albania? Te-a deranjat în vreun fel poziţia din teren? 

Normal că nu a fost uşor pentru mine. Eu toată cariera am jucat în partea dreaptă. Pînă la urmă am fost folosit acolo şi mi-am asumat această responsabilitate.

– Te-au afectat criticile selecţionerului?

Nu am fost afectat pentru că ştiu că am dat tot ceea ce am putut din poziţia în care am fost introdus în teren. Chiar mi s-au părut nefondate şi am fost foarte surprins de criticile dînsului la încasarea golului cu Albania. 

“A fost o bazaconie cu Alibec!”

– Cum a fost atmosfera în vestiar după meciul cu Albania?

N-a fost niciun fel de atmosferă, pur şi simplu am fost foarte supăraţi de ratarea calificării.

– V-a afectat şi scandalul cu Alibec, după informaţiile care au apărut în presă?

Nu ne-a afectat absolut deloc, pentru că noi ştim exact ceea ce s-a întîmplt. Iar ceea ce a apărut în presă, că el ar fi fumat în vestiar, este total neadevărat, o bazaconie. Dar la noi se poartă acest lucru, de a face rău fără motiv şi de a denigra pe cineva pe informaţii din surse.

– Crezi că se putea obţine mai mult în Franţa sau atît am putut?

Atît s-a putut! Am avut momente în care puteam intra în avantaj, dar ăsta este fotbalul.

– Cum a fost debutul la un turneu final pentru tine?

Un sentiment frumos. Cu asta mă voi mîndri toată viaţa. Am avut un an reuşit, a fost o mîndrie că am ajuns pînă acolo. Am avut mîndria de a ne califica la un campionat european, ceea ce nu-i puţin.

– Cum aţi primit de criticile de după eliminare?

Unele au fost normale, însă unele au fost foarte exagerate. Înţeleg să critici pe cineva, nu înţeleg însă de ce trebuie să jigneşti.

“Cei care au plecat au fost minunaţi!”

– Ce schimbări crezi că ar trebui să aibă loc la echipa naţională?

Nu îmi pot da eu cu părerea, ce ar trebui să fie schimbat la echipa naţională. Nici nu contează părerea mea, pînă la urmă. Aşa că îmi doresc doar binele echipei naţionale, indiferent de ce se întîmplă.

– A afectat în vreun fel atmosfera de la lot schimbarea staff-ului medical înainte de turneul final?

Nu ştiu dacă a afectat, dar oricum, cei care au plecat au fost nişte oameni minunaţi şi chiar aveam o legătură specială între noi. Dar şi cei noi şi-au făcut meseria cu brio şi noi i-am respectat ca şi pe ceilalţi.

“Orice selecţioner este binevenit!”

– Crezi în varianta venirii unui selecţioner străin la naţională? Ar putea ajuta un astfel de şoc, precum s-a întîmplat la handbal, de exemplu, cu naţionala de fete şi CSM ?

Nu ştiu, mi-aş dori un antrenor român. Chiar cred că avem antrenori foarte buni, dar este foarte posibilă şi venirea unui selecţioner străin din ce am citit. E posibil orice, iar oricine ar veni este binevenit.

– Ce şanse avem să ne calificăm la Mondial, avînd în vedere grupa din care facem parte?

Realistic vorbind, după cele întîmplate acum, recent, ne va fi destul de greu. Avem o grupă grea, cu echipe dificile, dar în fotbal este posibil orice. Dar, cu atît mai tare ne vom dori să ne calificăm din această grupă.

– Ai jucat împotriva Stelei în amical, cum i-ai simţit pe jucători? Crezi că se pot califica în Ligă?

A fost pur şi simplu un amical. Un antrenament bun pentru ambele echipe, mă bucur mult că am jucat contra unei echipe româneşti. Au o echipă bună şi le doresc tot binele.

– Astra este un potenţial adversar pentru Dinamo Zagreb în preliminarii, cum ar fi un duel cu fosta ta echipă?

Vom vedea ce se va întîmpla. Pînă ne vom întîlni s-ar putea întîmpla multe, mai întîi trebuie să eliminăm noi Vardar în turul al doilea preliminar, iar după vedem cu cine vom pica.

1 meci a jucat Măţel la Campionatul European din Franţa

1.000.000 de euro este cota de piaţă a fundaşului

Tags: