EURO 2016. Party time! Super imnuri dau tonul

Cea mai importantă competiţie fotbalistică a anului era normal să se desfăşoare pe cele mai tari ritmuri. Mare parte dintre cele 32 de echipe calificate la Euro 2016 şi-au prezentat imnurile...
03.06.2016 | 17:18
EURO 2016 Party time Super imnuri dau tonul
ADVERTISEMENT

Cea mai importantă competiţie fotbalistică a anului era normal să se desfăşoare pe cele mai tari ritmuri. Mare parte dintre cele 32 de echipe calificate la Euro 2016 şi-au prezentat imnurile oficiale pentru meciurile care se vor disputa în Franţa, între 10 iunie şi 10 iulie. Toate cele 51 de partide ale turneului final le puteţi vedea cu Telekom TV pe canalele Dolce Sport. 

Eu sînt 12, super distribuţie

România merge la Euro pe ritmurile melodiei “Eu sîn 12”. Mai multe vedete ale muzicii româneşti, dar şi foşti fotbalişti: Constantin Cotimanis, Florin Dumitrescu, Gabi Balint, Gheorghe Zamfir, Mihai Margineanu, Mihai Georgescu, zis şi Mitză, Nicolae Furdui Iancu, Ruby, Loredana şi Bogdan Stelea.

ADVERTISEMENT

Doar la Dolce Sport pot fi urmărite toate cele 51 de meciuri ale UEFA Euro 2016

Cu un imn atît de tare în spate, “tricolorii” nu se pot plînge că nu vor avea parte de susţinere la Paris.

Imnul Franţei este în limba enleză!

Alegera francezilor pentru imnul la Euro 2016, competiţie pe care o vor şi organiza, a fost una surprinzătoare. Astfel, “cocoşii” au ales un cover al melodiei celor de la Kiss, “I was made for loving you”. Chiar dacă melodia este una angrenantă, nu toţi francezii au agreat planul federaţiei de a mobiliza jucătorii Franţei cu o melodie în limba engleză.

ADVERTISEMENT

“Într-o perioadă în care încercăm să apărăm folosirea limbii franceze în instituţiile europene, noi alegem să lăsăm garda jos şi să ignorăm limba noastră chiar în pragul unei competiţii de asemenea amploare, aşa cum este Euro 2016”, a declarat Andre Vallini, secretar de stat în Franţa.

Irlandezii sînt mai conservatori

Dacă francezii au decis să aleagă o melodie în limba franceză, irlandezii nu au vrut să renunţe la ritmurile lor specifice pentru imnul pe care îl vor folosi pentru Euro 2016.

ADVERTISEMENT

Doar la Dolce Sport pot fi urmărite toate cele 51 de meciuri ale UEFA Euro 2016

Iar versurile sînt foarte amuzante. “Nu ne interesează dacă atacantul vostru joacă la Barca, Manchester United, Munchen sau Madrid. Cînd verzii sînt la balon, pot bate pe oricine om la om”, spun irlandezii.

A fost lansat şi imnul galezilor: “Împreună, mai puternici”

Galezii şi-au ales şi ei imnul pentru Euro 2016. Au aşteptat atît de mult timp să ajungă la un turneu final, iar generaţia condusă de Gareth Bale a reuşit să le îndeplinească visul. Galezii au aşteptat mai mult pînă şă îşi lanseze imnul oficial, dar au pregătit o super melodie, cîntată de cei de la Manic Street Preachers. “Împreună, mai puternici”, este sloganul galezilor pentru Euro 2016. Şi nu uitaţi: Toate cele 51 de partide ale turneului final le puteţi vedea cu Telekom TV pe canalele Dolce Sport.

ADVERTISEMENT

David Guetta, ales pentru imnul oficial al Euro 2016

Pentru imnul oficial al Euro 2016, a fost ales unul dintre cei mai apreciaţi cîntăreţi ai momentului. David Guetta a interpretat imnul, alături de Zara Larsson, iar videoclipul are deja nu mai puţin de 7,5 milioane de vizualizări pe Youtube.

51… de meciuri se joacă la Euro 2016, toate transmise în direct de Dolce Sport

ADVERTISEMENT