News

Interviu EXPLOZIV! EL l-a băgat pe MEME în închisoare

Iulian Arhire, 38 de ani, a dezvăluit pentru FANATIK.RO că nici în cele mai negre vise ale sale nu îşi dorea ca Mihai Stoica să ajungă după gratii din cauza transferului său, însă,...
04.04.2014 | 11:53

Iulian Arhire, 38 de ani, a dezvăluit pentru FANATIK.RO că nici în cele mai negre vise ale sale nu îşi dorea ca Mihai Stoica să ajungă după gratii din cauza transferului său, însă, totodată, acesta afirmă că nu mai are de gînd să aibă vreodată legături cu managerul general al Stelei. Fostul fotbalist ne-a mărturisit că Meme a fost personajul care l-a determinat pe Dan Petrescu să renunţe la serviciile sale în perioada în care activa ca jucător la Unirea Urziceni.

Meme Stoica a ajuns în puşcărie în urma transferului tău la Pohang Steelers. Ce părere ai despre acest lucru?

– Înainte de toate, îţi spun că accept să discutăm despre Mihai Stoica, dar te rog frumos să dai tot ce spun eu. Îmi pare rău că el a ajuns după gratii, deoarece ştiu cît de mult suferă familia lui, însă nici pînă în ziua de azi nu am putut să îmi dau seama ce a putut să aibă acest om cu mine şi de ce s-a purtat urît la Unirea Urziceni atunci cînd eu eram acolo.

O să ajungem şi la episodul de la Urziceni. Întîi, spune-mi ce a fost între tine şi Meme la Galaţi?

– Eu am dat cîteva declaraţii la DNA şi în faţa instanţei. Eu, cît am fost în România, la Oţelul Galaţi, niciodată nu am ştiut suma reală de transfer, deoarece eu am participat la discuţii doar cînd s-a vorbit cu mine despre salariul meu. Însă, ulterior, am aflat de suma reală, atunci cînd în Coreea s-a discutat despre acest lucru. Am auzit că în ţară se declarase o sumă, mi se pare că 150.000 de dolari, iar cei de acolo, de la Pohang, în presă şi la club, anunţau 700.000 de dolari.

“Mi s-a transmis că, dacă nu plec, nu mai joc pînă la finalul contractului

Cum s-a derulat transferul tău la Pohang?

– Sincer, eu nu am ţinut chiar atît de mult să ajung la această echipă. Dacă mai rămîneam cîteva luni la Oţelul, deveneam liber de contract. Însă, mi s-a spus că e mai bine să plec la o altă echipă deoarece în condiţiile astea clubul încasa ceva bănuţi pe mine. Ce să mai, înţelesesem bine mesajul, adică, dacă nu plecam, nu mai aveam şanse să joc pînă la finalul contractului.

Ce s-a întîmplat apoi?

– Acum începe marea poveste. Meme m-a minţit şi sînt conştient că el a ştiut de la început, la fel şi cei din club, că eu mă duc acolo, iniţial, chiar dacă semnasem un contract, doar în probe. Poate este şi vina mea că la vremea aia eu nu ştiam o boabă în engleză. Am semnat vreo trei contracte pînă am ajuns, într-un final, jucător cu acte în regulă al lui Pohang. Mai mult ca sigur eu semnasem, la început, fără să ştiu, un precontract sau un contract de probe.

“Dulca îşi încasa salariul, iar eu nu luam nici un ban”

Cum ţi-ai dat seama că eşti în probe la Pohang?

– Păi, după ce am ajuns la Pohang, vreo trei luni am fost folosit doar în meciuri amicale. Mai mult, cînd venea ziua de salarii, Dulca îşi primea banii, iar eu nu încasam nimic. După ce am cerut explicaţii, eram aburit că sînt probleme la contract, ba că sînt probleme cu cartea verde şi aşa mai departe. În aceste condiţii am luat legătura cu cei de la Oţelul şi le-am spus că nu mai pot să stau aşa la Pohang, mai ales că făcusem şi o ruptură musculară în meciurile amicale. Ulterior am revenit în ţară, m-am refăcut, iar într-un final, după cîteva luni, am ajuns de această dată cu un contract în regulă la Pohang. Oamenii din Coreea au fost drăguţi cu mine şi mi-au plătit chiar şi salariile restante pentru perioada în care fusesem în probe.

După transferul tău la Pohang, din cauza problemelor pe care Meme le-a avut cu procurorii, ai crezut că va avea ceva personal cu tine?

– Sub nici o formă, mai ales că, pe unde ne întîlneam, el îmi tot spunea că, dacă o să mă însor, vrea să îmi fie naş. Cu toate acestea, trebuie să recunosc că nici pe departe nu îmi trecea prin cap că el o să îmi facă mari probleme la Unirea Urziceni, atunci cînd a ajuns managerul acestui club.

“Am semnat pe 2.000 de euro pe lună şi m-am păcălit cu o casă”

Ce ai păţit la Urziceni?

– În primul rînd, Meme nu era manager general la acest club atunci cînd eu am semnat contractul cu Unirea Urziceni. El a venit mai tîrziu la echipă în funcţia respectivă. Dar stai că vreau să îţi povestesc de unde au început problemele mele, iar ulterior Meme nu a fost străin de acestea.

Ce vrei să spui?

– Pe mine, la Urziceni, m-a adus Dan Petrescu, în anul în care ei au luat campionatul, iar eu am discutat doar cu el şi cu Dumitru Bucşaru. Meme nici măcar nu era angajat acolo. Mi s-a propus să semnez un contract pe o sumă mai mică, 2.000 de euro lunar, dar voi primi o casă. La vremea respectivă, patronul Urziceniului construia un cartier de case. Trebuie să recunosc că am făcut o greseală imensă, deoarece casa respectivă a avut probleme cu intabularea, iar eu m-am prezentat la Urziceni mai devreme decît trebuia. I-am spus domnului Bucşaru că vin la echipa dînsului, că accept cei 2.000 de euro lunar şi casa, care credeam că are acte în regulă, dar  că nu vreau să am probleme dacă mă accidentez, pînă mi se va înregistra oficial contractul.

“Mi-a zis că îmi dă el banii de prime, dar m-a minţit”

Şi ce s-a întîmplat?

– Păi, exact asta s-a întîmplat! Am jucat prin amicale şi am suferit o accidentare gravă la tendon. Recunosc că am fost trimis la clinica de la Bologna şi clubul mi-a plătit tot acolo. Apoi, s-a întîmplat ceva la care nu mă aşteptam. Cît eram eu în Italia, Mihai Stoica fusese numit la Unirea managerul clubului. Apoi, atacantul Aldea, care era cu mine în cameră în Italia, a fost sunat de Meme. L-a întrebat despre starea lui şi despre echipă, dar pe mine nu m-a sunat deloc. Imediat mi-am dat seama că s-a întîmplat ceva şi am luat legătura cu Meme. Mi-a spus că eu nu intru în planurile pentru prima echipă în cantonamentul din Austria  şi că trebuie să mă prezint la echipa a doua. După ce am discutat cu Dumitru Bucşaru, în cele din urmă, am fost şi eu trimis în cantonament.

Cum a decurs apoi relaţia ta cu Meme?

– A început să fie pentru mine din ce în ce mai rău, deşi nu înţelegeam ce are acest om cu mine, pentru că nu îi făcusem în viaţa mea nici un rău. La Urziceni, era o regulă în care încasau 10 la sută din prime şi cei care nu prindeau lotul sau erau rezerve, dar eu nu primeam nimic. L-am întrebat personal pe Meme de ce mie nu mi se dă nici un ban, iar el mi-a zis că îmi va da el din buzunarul lui, doar ca eu să nu mai fac scandal. Evident că m-a minţit şi nu mi-a dat nimic.

“M-am certat rău cu Meme şi Bucşaru”

Dar cum de ai început să ai probleme cu Mihai Stoica cînd tu aveai o relaţie foarte bună cu Dan Petrescu şi teoretic ar fi trebuit să îţi fie bine la Urziceni?

– Nici eu nu am putut să îmi dau seama în prima fază, însă ulterior am realizat că Dan Petrescu a început să fie şi el influenţat, cel mai probabil chiar de către Mihai Stoica. Îmi aduc aminte că am avut o discuţie la care au participat Dan Petrescu, Mihai Stoica şi Dumitru Bucşaru. Antrenorul mi-a spus direct că eu nu pot să joc în faţa lui Mara şi Onofraş, cei care îmi erau adversari pe post, iar eu am cerut totuşi să mi se dea o şansă, că vin după o perioadă grea, în urma unei accidentări. Însă, Meme a sărit şi a spus că nu o să mi se dea şanse, iar eu m-am enervat şi i-am spus că nu mai sînt un copil. În plus, i-am zis că dacă aveam actele în regulă cu acea casă nu ar mai fi avut el tupeu să mă dea afară aşa uşor. I-am spus şi domnului Bucşaru că eu am venit la Urziceni cu inima deschisă, în condiţiile respective, iar dacă eu sînt de vină, atunci Dumnezeu o să facă dreptate: îmi va fi mie rău! Dacă sînt ei de vină,  le va fi lor rău şi clubului. În acel moment, domnul Bucşaru s-a enervat foarte tare şi a strigat la mine: “Ce faci, mă, îl implici pe Dumnezeu?!”. M-am certat rău cu ei atunci.

Acum, Urziceni nu mai există, Bucşaru are mari probleme financiare, iar Meme e în puşcărie.

– Nu am vrut niciodată să se ajungă aici. Îţi repet, nici în ruptul capului nu credeam că Unirea Urziceni nu o să mai existe sau că Mihai Stoica va ajunge în puşcărie. Nu am nimic cu el, însă nici nu mai vreau să am vreodată legătură cu acest om. Niciodată în viaţa mea nu i-am făcut rău lui Mihai Stoica şi nu vreau ca lumea să creadă că el a ajuns la puşcărie din cauza mea. Eu la DNA şi în faţa instanţei am spus doar adevărul, nimic mai mult. NU am inventat nimic rău faţă de Mihai Stoica.

FOTBAL:DINAMO BUCURESTI-POLI IASI 2-0 LIGA 1 (2.04.2005)