Sport

EXCLUSIV. Drama lui Marian Iancu! Prin ce chinuri trece în puşcărie

Marian Iancu, fostul patron de la Poli Timişoara, a fost condamnat, pe 8 iunie 2015, la 14 ani de închisoare în dosarul Carom, după ce a fost găsit vinovat de înşelăciune şi spălare de bani....
02.07.2016 | 16:52
EXCLUSIV Drama lui Marian Iancu Prin ce chinuri trece in puscarie

Marian Iancu, fostul patron de la Poli Timişoara, a fost condamnat, pe 8 iunie 2015, la 14 ani de închisoare în dosarul Carom, după ce a fost găsit vinovat de înşelăciune şi spălare de bani.

Omul de afaceri îşi execută pedeapsa la Penitenciarul Rahova, în condiţii greu de imaginat. “Abia se mai poate odihni cîteva minute pe zi pentru că nu suportă căldura. Este şi normal, dacă ţinem cont de greutatea pe care o are. Nu poate dorimi în pat pentru că nu încape. În plus, şi salteaua este prea mică. Duce o viaţă foarte grea acolo. Abia mai poate să respire odată ce au venit căldurile din ultimele zile. Stă în cameră cu alte opt, nouă persoane şi nu are loc deloc. Abia se mai poate plimba prin cameră”, a dezvăluit, pentru FANATIK.RO, un apropiat al lui Marian Iancu.

A refuzat să “toarne”

Din păcate, fostul patron de la Poli Timişoara nu se luptă doar cu căldura după gratii, ci şi cu problemele de sănătate. Conform unor surse, Iancu are diabet şi probleme foarte grave la inimă. Iar în penitenciar nu poate primi îngrijirea de care ar avea nevoie.

“Îi este imposibil să trăiască acolo. Dar îşi ispăşeşte cu demnitate pedeapsa deşi este conştient că, dacă ar fi >, ar fi primit o condamnare mai blîndă. Dar nu a făcut asta, a mers pînă la capăt şi nu îi pare deloc rău. Asta înseamnă să fii bărbat adevărat. Alţii, implicaţi în aceleaşi dosare ca şi el, au > şi au primit sancţiuni mai uşoare. Iancu a refuzat să dea pe alţii în vileag”, susţin sursele FANATIK.RO.

Cine este Marian Iancu

Marian Iancu este un om de afaceri român, născut pe 15 iulie 1965. A fost preşedintele societăţii petroliere Balkan Petroleum şi al clubului Poli Timişoara. În cei şase ani în care a investit pe Bega, Iancu a investit aproximativ 21.5 milioane de euro în achiziţionarea de fotbalişti. Poli a reuşit să şi vîndă fotbalişti pe sume importante, cei mai reprezentativi dintre aceştia fiind Torje (2,5 milioane de euro plătiţi de Dinamo) şi Gigel Bucur (Kuban Krasnodar l-a luat cu 2 milioane de euro). În total, Poli a încasat în acei şase ani 13,7 milioane de euro din vînzarea de jucători.

1.400 de miliarde de lei vechi este suma cu care a fost prejudiciată compania CAROM SA