Sport

EXCLUSIV / Mărturii din vestiarul campioanei Angliei! “NEBUNIE!”

Leicester îşi trăieşte în acest zile povestea de basm. Poate unica pe care un microbist o poate prinde într-o viaţă la o echipă mică, infimă printre giganţii Angliei. Îşi savurează...
05.05.2016 | 16:23
EXCLUSIV  Marturii din vestiarul campioanei Angliei NEBUNIE

Leicester îşi trăieşte în acest zile povestea de basm. Poate unica pe care un microbist o poate prinde într-o viaţă la o echipă mică, infimă printre giganţii Angliei. Îşi savurează minunea. “Vulpile” îşi trăiesc momentele de glorie într-un ambient de vis, unde tot oraşul petrece. Nu pentru Liverpool, nu pentru Chelsea. Ci pentru echipa lor. Pentru Leiceister.

Cea mai potrivită descriere a ceea ce se îmtîmplă în momentul de faţă a făcut-o Alan Shearer, una dintre legendele fotbalului mondial şi campion cu Blackburn în 1995, acesta afirmînd despre Leicester că “este cea mai frumoasă şi nebună poveste”.

“Cînd te gîndeşti că au reuşit să cucerească ceea ce Manchester United, Liverpool, Arsenal,Chelsea, Manchester City şi Tottenham credeau că li se cuvine, îti dai seama că este cea mai mare, cea mai frumoasă şi cea mai nebună poveste din viaţa ta”, a afirmat Shearer.

“E o atmosferă unică”

FANATIK.RO a luat pulsul oraşului şi a vestiarului care, în acest moment, reprezintă centrul fotbalului mondial. Alex Paşcanu, singurul român care a luat contactul cu echipa mare a lui Leicester, a oferit declaraţii despre modul în care fanii sărbătoresc primul titlu din istoria clubului înfiinţat în 1884. În urmă cu 132 de ani!

“Este ceva de necrezut, ceva fabulos, uimitor! Tot oraşul petrece împreună de luni seară, atmosfera este unică. Absolut superb, o nebunie totală. În astfel de momente oamenii devin mai liniştiţi, mai buni, mai relaxaţi”, afirmă puştiul de 17 ani.

Dezvăluiri de la antrenamentele “vulpilor”

Talentului puştiul român, convocat şi la naţionala României Under 18, nu a fost ignorat de tehnicianul Claudio Ranieri, care l-a luat pe puştiul din Bîrlad să se antreneze alături de Mahrez şi Vardy.

“M-am pregătit cu echipa mare de cîteva ori în acest campionat. Atmosfera a fost una de profesionalism. Pînă ieri, toată lumea era cu picioarele pe pămînt. Se comportau toţi de parcă nu se întîmpla nimic extraordinar. Iar la antrenamente toţi erau serioşi şi concentraţi”, a precizat Paşcanu.

Moment incredibil cu Ranieri

Dacă pînă în momentul egalului realizat de Tottenham cu Chelsea, rezultat care a trimis titlul la Licester, toată lumea s-a concentrat pe obţinerea titlului şi, implicit, a potului de minim 213 milioane euro din drepturile TV şi Liga Campionilor, totul s-a schimbat într-o clipă.

“Abia ieri ne-a strîns domnul Ranieri pe toţi într-o sală, ne-a strîns mîna şi ne-a felicitat pentru ce am realizat în acest an. Tocmai atunci am început să ne dăm seama ce am reuşit, ce s-a realizat”, a precizat Alex, care a dezvăluit mesajul pe care Ranieri l-a avut pentru toţi jucătorii care s-au pregătit în acest an sub comanda sa.

“A spus să muncim cu toţii în continuare şi să rămînem o echipă unită. Este o persoană cu multă pasiune şi motivează orice jucător”, a încheiat puştiul care, la doar 17 ani, învaţă că imposibilul poate să devină posibil. Cu muncă şi încredere. Pentru că, în esenţă, de aici pleacă tot. Să crezi că poţi realiza o minune. Restul e foarte uşor.

1 titlu de campion a obţinut Leicester în toată istoria sa de 132 de ani, în acest sezon

“Antrenamentele cu echipa mare au fost o experienţă fantastică. Am putut să realizez cît de mult am de muncă să ajung acolo unde îmi doresc. Viteza jocului este mult mai mare şi mai am mult de muncă pînă să ajung acolo”

Alex Paşcanu, jucător Leicester

“Acum cîţiva ani nu ştie nimeni despre noi, acum sîntem cunoscuţi pe tot globul”

Alex Paşcanu, jucător Leicester

“Ceea ce a realizat această echipă o să inspire şi alte poveşti frumoase, oricine poate să viseze şi să realizeze această performanţă”

Alex Paşcanu, jucător Leicester