Tupeu la Maxim. L-a sfidat pe Piţurcă: “Mă ia la mişto!”

Prima reacţie a lui Victor Piţurcă, după înfrîngerea cu Turcia de marţi seară a fost să arate cu degetul către Alexandru Maxim! Recunoscut ca un tehnician care nu îşi critică jucătorii...
11.09.2013 | 17:24
Tupeu la Maxim La sfidat pe Piturca Ma ia la misto
ADVERTISEMENT

Prima reacţie a lui Victor Piţurcă, după înfrîngerea cu Turcia de marţi seară a fost să arate cu degetul către Alexandru Maxim! Recunoscut ca un tehnician care nu îşi critică jucătorii în public, Piţi a răbufnit la adresa mijlocaşului lui Stuttgart. “Maxim pasa cu călcîiul! Iar astea nu au ce căuta într-un astfel de meci. Nu avem nevoie de aşa ceva la naţională! Dai pase cu călcîiul, dar mingea nu trebuie să ajungă la adversar”, a tunat  Piţurcă despre jucătorul care a fost introdus abia la pauză!

Surse apropiate jucătorului au dezvăluit pentru FANATIK că Alexandru Maxim a fost extrem de afectat şi iritat de faptul că, în cursul serii de luni, cu 24 de ore înainte de meci, a aflat că, exceptîndu-l pe suspendatul Bourceanu, este singurul jucător dintre cei care au fost titulari cu Ungaria ce nu va evolua şi cu Turcia! Încercarea de a afla motivele scoaterii sale din unsprezecele de start al României s-au lovit de obtuzitatea lui Piţurcă, neoferindu-i-se niciun fel de explicaţii! “Mă ia la mişto! Iar eu nu mai înghit figurile astea, bătaia asta de joc! Dacă mă ia la mişto, o să joc şi eu tot la mişto dacă m-o băga în repriza a doua!”, le-ar fi destăinuit jucătorul lui Stuttgart apropiaţilor, înainte de meci!

ADVERTISEMENT

Mijlocaşul de 23 de ani, recunoscut în rîndul lotului pentru personalitatea puternică pe care o are, spera ca forma bună pe care o traversează la echipa de club să fie transpusă şi într-un loc de titular la echipa naţională, cu atît mai mult cu cît forma de moment a jucătorilor este unul din criteriile declarate ale lui Piţurcă în alegerea primului “11” al tricolorilor!

Cert este că, după acest episod, Maxim a fost ţinut pe banca de rezerve, iar cînd a fost introdus la pauză în jocul cu Turcia, mijlocaşul a încercat numai “floricele”, care l-au scos din minţi pe Piţurcă, selecţionerul îndreptîndu-şi tirul acuzator la final împotriva lui Maxim, în mod special!

ADVERTISEMENT

S-au contrat şi în 2012!

Ruptura Piţurcă – Maxim nu este una nouă! Selecţionerul nu îl “înghite” pe mijlocaşul originar din Piatra Neamţ încă din decembrie anul trecut! FANATIK a prezentat un episod “marcă înregistrată” a lui Piţurcă! Desemnat “revelaţia anului”, Maxim a fost invitat la Gala FANATIK, însă Piţurcă l-a sunat personal pe jucătorul aflat sub contract cu Pandurii Tg Jiu la acel moment şi i-a interzis să se prezinte la gală! Maxim însă i-a transmis selecţionerului că “acesta e primul meu trofeu important din carieră şi nu vreau să îl ratez! E munca mea, şansa de a mă vedea o ţară întreagă şi nu vreau să îi dau cu piciorul! Mă mîndresc cu acest premiu!”, reacţie ce l-a scos din minţi pe selecţioner!

Piţi nu-l are la suflet pe Maxim: l-a folosit doar 144 de minute în actualele preliminarii!

Estonia – România   0-2 – rezervă
România – Andorra 4-0 – introdus în minutul 80
Turcia – România     0-1 – rezervă
România – Olanda    1-4 – rezervă
Ungaria – România  2-2 – introdus în minutul 66 la 1-0
Olanda – România    4-0 – rezervă
România – Ungaria  3-0 – titular, schimbat în minutul 64
România – Turcia     0-2 – introdus în minutul 46

ADVERTISEMENT