Fotbal intern

EXCLUSIV / Patron din Liga 1, TUN de 4 MILIOANE €!

Şeful lui Dinamo, Ionuţ Negoiţă a găsit o soluţie care i-ar putea aduce o infuzie importantă de bani în următoarele luni. Patronul de la grupul hotelier RIN a decis să facă unele...
26.01.2014 | 00:05

Şeful lui Dinamo, Ionuţ Negoiţă a găsit o soluţie care i-ar putea aduce o infuzie importantă de bani în următoarele luni. Patronul de la grupul hotelier RIN a decis să facă unele modificări la unitatea de cazare localizată în Otopeni. Astfel, proprietarul echipei din “Ştefan cel Mare” a ajuns la concluzia că este mai profitabil să transforme jumătate din hotel în ansamblu rezidenţial, după modelul pe care îl adoptase în trecut şi pentru Rin Grand Hotel din Vitan.

Vinde 65 de apartamente!

Negoiţă a decis să scoată la vînzare în jur de 65 de apartamente a căror preţ va fi, în medie, de 65.000 de euro bucata, iar fiecare persoană sau familie care va achiziţiona o locuinţă va primi în pachet şi serviciile hoteliere specifice stabilimentului. Astfel, la un calcul simplu reiese că patronul lui Dinamo va încasa, în momentul în care vinde şi ultimul apartament, aproximativ patru milioane de euro, o sumă din care, teoretic, ar putea întări considerabil lotul pe care “cîinii” îl au în momentul de faţă. 

Soluţie şi pentru jucători

De-a lungul timpului, mai mulţi fotbalişti sosiţi la Dinamo au stat la hotelurile din lanţul RIN, iar în ultimul timp mai ales la stabilimentul din Otopeni, datorită faptului că acesta este mult mai aproape de baza sportivă de la Săftica, acolo unde “cîinii” efectuează în prezent toate antrenamentele. În acest context, o parte a locuinţelor va fi utilizată de fotbalişti pînă în momentul în care ele vor fi tranzacţionate de Negoiţă.

negoita_ionut_54112600

În 2011 a procedat identic şi cu RIN Grand Hotel

La începutul lui 2011, Ionuţ Negoiţă luase decizia să scoată la vînzare mai multe apartamente şi de la RIN Grand Hotel, acolo unde se află în prezent sediul administrativ al clubului Dinamo. Omul de afaceri fixase atunci preţurile între 49.000 de euro şi 73.000 de euro, în funcţie de mărimea locuinţei. RIN Grand Hotel a fost inaugurat în 2007, iar cele 1460 de camere pe care le are l-au transformat, de departe, în cea mai mare unitate de cazare din România. În prezent însă, două treimi de încăperi sînt reamenajate drept apartamente. 

Ajunge de salarii pentru trei ani!

Revenind la suma pe care Ionuţ Negoiţă ar putea-o primi pe proprietăţile din Otopeni, adică aproximativ patru milioane de euro, aceasta ar fi suficientă pentru a plăti mai bine de trei sezoane salariile actualului lot, avînd în vedere că, în prezent, suma cumulată care le intră jucătorilor în buzunar în fiecare lună se învîrte în jurul a 100.000 de euro, adică 1,2 milioane de euro pe stagiune.

65
de apartamente va scoate la vînzare Ionuţ Negoiţă, cîştigul estimat fiind de circa 4 milioane de euro

180
de milioane de euro era averea fraţilor Ionuţ şi Robert Negoiţă în 2012, conform Top Capital 300