Sport

Exclusiv. Primul interviu cu Dănuţ Lupu. “Mi-au spus că dau COLŢUL!”

Dănuţ Lupu a trecut prin clipe de coşmar. Acum este mai bine. A fost externat după ce i s-a descoperit un edem pulmonar şi, în prezent, se află acasă. Va urma timp de o lună un tratament,...
20.02.2016 | 00:04
Exclusiv Primul interviu cu Danut Lupu Miau spus ca dau COLTUL

Dănuţ Lupu a trecut prin clipe de coşmar. Acum este mai bine. A fost externat după ce i s-a descoperit un edem pulmonar şi, în prezent, se află acasă. Va urma timp de o lună un tratament, după care vor urma alte analize.

Fostul mare fotbalist a acordat un interviu în exclusivitate pentru FANATIK.RO, în care a vorbit despre situaţia în care se află şi ce urmează pentru el. Lupu este mîndru că s-a lăsat de fumat şi spune că nu i-a fost frică de moarte în nici un moment.

“Respiram cu doar 8 la sută din capacitatea plămînilor”

Domnule Lupu, cum vă mai simţiţi?

– Cum să mă simt? E greu, dar sper să trec şi peste asta. Urmează o lună de tratament şi vedem atunci cum se prezintă situaţia. Pînă atunci tot ce pot să fac este să aştept. Verdictul final este edem pulmonar. Am mai respirat cu doar 8 la sută din capacitatea plămînilor. Dumnezeu îţi mai dă cîteodată şi astfel de lovituri!

Cum au fost aceste zile pentru dumneavoastră?

– Nu doresc nici celui mai mare duşman să treacă prin aşa ceva. Dar, pînă la urmă, mi s-a făcut şi un bine. Nu mai fumez! În sfîrşit, am renunţat la ţigări. Păi băgam înainte cîte două pachete pe zi. Acum, gata, am terminat-o cu ele. Nu vreau să le mai văd. Poate părea ciudat ce spun, dar lovitura asta mi-a făcut şi un bine.

“Nu mi-a fost frică de moarte. Am luat totul ca pe o încercare”

Nu simţiţi nevoia să mai fumaţi cîte o ţigară?

– Nici vorbă! Păi cum să nu te laşi atunci cînd doctorul îţi spune că dai colţul? Nu vrei să mai auzi de ele cînd ţi se spune că eşti în pericol. Nu am voie să fac efort intens, trebuie să ţin un regim strict. Urmez timp de o lună acest tratament, după care aştept rezultatele analizelor. Atunci vom vedea ce va fi.

Nu v-aţi gîndit să încercaţi un tratament în străinătate?

– Ba da, să fiu sincer. Dar, momentam, am ales să mă tratez în ţară. Însă nu ştiu ce voi face peste o lună. Totul depinde de rezultatul analizelor. Dar să fie clar un lucru. Nu mi-a fost frică de moarte. Am luat totul ca pe o încercare. Peste care sper din tot sufletul să pot trece. Cu ajutorul lui Dumnezeu!

“Să mă sune Negoiţă? Păi are preocupări mai importante!”

Bănuiesc că în această perioadă aţi fost asaltat de telefoane de încurajare.

– Bineînţeles! M-au sunat toţi foştii colegi şi vreau să le mulţumesc pentru asta. În astfel de momente îţi dai seama cine este alături de tine şi cine nu.

Cineva din conducerea lui Dinamo v-a contactat?

– Hai să fim serioşi! Care conducere? Vezi să nu mă fi sunat Negoiţă… Dînsul are preocupări mult mai mari decît sănătatea mea.

Tata Lucescu. Mircea Lucescu

Cu Mircea Lucescu aţi discutat?

– Bineînţeles! Domnul Lucescu a fost şi este ca un tată pentru mine. A fost tot timpul lîngă mine cînd am avut nevoie. Inclusiv acum. Mi-a spus că mă va susţine cu tot ce este posibil. Un mare domn şi un mare caracter.

La fotbal v-aţi mai uitat?

– Sigur că da! Steaua are prima şansă la titlu după părerea mea. Sper, totuşi, ca Dinamo să ia campionatul, am mare încredere în Rednic. Îmi doresc asta. Le urez mult succes.

Tags: