Sănătatea stă în palmele voastre. Exerciţii practice de autovindecare

Greu de crezut totuşi că exerciţiile de acest gen sunt chiar la îndemâna oricui? Demonstrează contrariul Dan Levi care prezintă etapizat „o metodă simplă de autoajutorare, uşor de aplicat de oricine, utilă atât în familie, cât şi în cuplu: sensibilizarea palmelor”
20.02.2018 | 13:06
Sanatatea sta in palmele voastre Exercitii practice de autovindecare
ADVERTISEMENT

Iată câteva exerciţii de autovindecare ce trebuie făcute în linişte şi respectate cu stricteţe.

Sănătatea stă în palmele voastre

Totul începe în centrul palmelor, unde există câte un centru energetic secundar care are legătură cu centrul energetic aflat în creştetul capului – Sahashrara, prin care absorbim energie de cea mai înaltă calitate din Cosmos, de la Divinitate.

ADVERTISEMENT

La persoanele dreptace, centrul din palma dreaptă emite un flux de energie legat direct de centrul din creştet, iar centrul din palma stângă absoarbe un flux energetic aproximativ egal cu cel emis de centrul din palma dreaptă.

Cum se procedează

Închideţi ochii şi relaxaţi-vă, respirând lent, dar ritmic, până când simţiţi cum vă învăluie o stare de bine. Apropiaţi-vă palmele deschise în faţa corpului, la nivelul ombilicului (ţinând ochii închişi) şi încercaţi să simţiţi energia care curge din centrul palmei drepte spre centrul palmei stângi. Apropiaţi şi depărtaţi palmele, la început între 5 cm şi 20 cm, iar apoi pe distanţe din ce în ce mai mari. După o perioadă de exersare, palmele vor deveni mai sensibile. Din când în când, este util să vă frecaţi palmele până când se încălzesc (activând astfel centrii din palme şi centrul din creştetul capului). După ce aţi început să simţi căldură, furnicături sau înţepături (senzaţiile diferă de la persoană la persoană), continuaţi exerciţiul, dar de data aceasta cu ochii deschişi – încetul cu încetul, veţi percepe aceste senzaţii foarte uşor şi cu ochii deschişi. Puteţi trece acum la palparea energetică a antebraţului, a zonei din jurul capului, a genunchilor, a întregului corp. La început veţi plimba palma la o distanţă de 10-20 cm de oricare zonă pe care o palpaţi energetic; cu cât veţi avea mai mult antrenament, cu atât veţi reuşi să măriţi această distanţă până la un metru sau chiar mai mult.

ADVERTISEMENT

Nu încercaţi să săriţi etapele, nu forţaţi percepţia, trebuie să rămâneţi mereu relaxaţi, atenţi numai la ce se întâmpă sub palmele dumneavoastră.

Zone cu energie

Ţinând palmele faţă în faţă, inspiraţi profund pe nas, concentrând atenţia în centrul palmei stângi. La expirare, atenţia se focalizează în centrul palmei drepte. Exersând, după o vreme, veţi percepe, în timpul expirării, cum energia se va accelera de la palma dreaptă spre palma stângă, iar în timpul inspiraţiei, cum energia se va grăbi să ajungă din palma stângă spre cea dreaptă, trecând prin braţul stâng, prin stern, prin braţul drept şi ieşind apoi prin palma dreaptă. Pe măsură ce veţi dobândi tot mai multă experienţă, vi se va părea că fluxul se învârte continuu între palma dreaptă, palma stângă, braţul stâng, stern, braţul drept, palma dreaptă, astfel închizându-se un circuit. La stângaci, fluxul va circula invers. Atenţie, după ce aţi dobândit sensibilitate, va trebui să realizaţi singuri codificarea şi decodificarea semnalelor recepţionate. Veţi ajunge astfel să identificaţi diverse „goluri”, „vârfuri”, „benzi” de energie, senzaţii de cald sau de rece în dreptul unor organe, pulsaţii ale organelor sau zone cu energie densă sau rarefiată. Veţi putea palpa, de asemenea, energetic diverse plante, animale, minerale.

ADVERTISEMENT

Stând în picioare cât mai relaxaţi, inspiraţi profund pe nas, iar pe expirare „trimiteţi” energia spre creştetul capului; inspiraţi din nou, dar, de data aceasta, odată cu expiraţia, vă focalizaţi spre locul dintre anus şi organele genitale. Trimiteţi deci alternativ energie când spre creştet (centrul energetic Sahashrara), când spre zona dintre anus şi organe genitale (centrul energetic Muladhara). Acest exerciţiu are ca scop activarea mai puternică a celor doi centri, creând totodată un echilibru Yin-Yang al sistemului energetic propriu. Este bine ca acest exerciţiu să fie efectuat zilnic, timp de cinci-zece minute, având grijă să nu forţaţi procesul respiraţiei.

Gata pentru terapie!

Odată desăvârşit antrenamentul, puteţi începe să vă (auto)trataţi:

După o frecare uşoară a palmelor, se aplică, pe o zonă bolnavă, palma dreaptă (la stângaci, palma stângă), lăsând cealaltă palmă deschisă şi orientată în sus. După o oarecare experienţă, se vor putea pune ambele palme pe zonele bolnave. Nu ţineţi palmele lipite de zona bolnavă mai mult de cinci-zece minute! Dacă, în acest interval, vă simţiţi obosit sau aveţi o stare de moleşeală accentuată, trebuie să vă opriţi şi să vă odihniţi. La finalul şedinţei, scuturaţi mâinile puternic de câteva ori, gândindu-vă că aruncaţi în pământ sau într-un foc imaginar toate „deşeurile” de energie negativă;

Este bine să lucraţi cu mâna dreaptă pe partea stângă a bolnavului, iar cu mâna stângă, pe partea dreaptă a acestuia. Deoarece se ţine cont, de cele mai multe ori, de polaritatea palmelor şi a părţilor corpului: palma şi partea dreaptă a corpului reprezintă „plus”, iar palma şi partea stângă a corpului – „minus”. Prin diferenţa de polaritate, energia va circula mult mai bine;

ADVERTISEMENT

Dacă zona pe care trebuie aplicată palma este mare (de exemplu, plămânii), se va proceda ţinând degetele răsfirate; dacă zona este mică (de exemplu, ochii), palma va fi aplicată cu degetele lipite.

Şi înapoi la baza temeliei fundamentului

Pentru ca miracolul (auto)vindecării să se petreacă, mai este nevoie doar de consimţământul pacientului. Să fie deschis să primească energia vindecătoare, să nu o blocheze (fie şi parţial) prin nonconsimţământ. Pentru că, fără consimţământ, nu există vindecare. În termenii medicinei clasice, am vorbi despre absolut necesara cooperare dintre bolnav şi terapeut. În termenii medicinei energetice, vorbim despre acordul pe care ni-l dăm nouă înşine de a accepta şi a celebra modul în care este structurat corpul biologic. El este „croit” după tiparul sănătăţii şi al stării de bine. Şi vine la pachet cu instrucţiuni clare de autoreglare în caz de avarie. Ce ne mai rămâne? Să aprobăm viaţa, să consimţim la tot ce înseamnă ea în oricare clipă.

• În momentul începerii exerciţiilor este bine ca pacientul să fie îmbrăcat în haine lejere, dacă se poate din bumbac sau din alte fibre naturale, şi să înlăture obiectele din metal (cercei, brăţări, inele etc.)
 

• Pentru a amplifica fluxul de energie prin palme, puteţi ţine în mâna stângă un cristal de cuarţ purificat şi acordat cu vibraţiile utilizatorului, cu vârful orientat înspre centrul palmei. Palma dreaptă va fi aşezată pe zona bolnavă

 

Şi-au dus fetiţa de 11 luni la un spital din Iaşi pentru o...
Şi-au dus fetiţa de 11 luni la un spital din Iaşi pentru o răceală. Când au consultat-o, medicii au decis să sune imediat la poliţie
Ce a spus Buzatu după ce a luat geanta plină cu bani. „Sărut...
Ce a spus Buzatu după ce a luat geanta plină cu bani. „Sărut mâna, Emil. Încă o dată îți mulțumesc, că eram pe drojdie!”
FOTO Schimbarea de look a lui Ianis Hagi. Cum se poartă fiul ”Regelui”...
FOTO Schimbarea de look a lui Ianis Hagi. Cum se poartă fiul ”Regelui” în actualul sezon
Ce s-a întâmplat cu fratele lui Michael Schumacher, după teribilul accident. Abia acum...
Ce s-a întâmplat cu fratele lui Michael Schumacher, după teribilul accident. Abia acum s-a aflat, după 10 ani de chin
Cât câștigă un bucătar din Sri Lanka la București: „Sunt foarte buni, dar...
Cât câștigă un bucătar din Sri Lanka la București: „Sunt foarte buni, dar dificili“. Ce sumă încasează lunar
DOLIU IMENS în România: ANDREEA MARIN...
DOLIU IMENS în România: ANDREEA MARIN...
Pățania unui bucureștean care ajunge la Chișinău prima oară: „Ca prostul, am întrebat...
Pățania unui bucureștean care ajunge la Chișinău prima oară: „Ca prostul, am întrebat dacă pot să plătesc cu cardul”
Ei sunt adevărații câștigători de la Vocea României. Nu au plecat cu marele...
Ei sunt adevărații câștigători de la Vocea României. Nu au plecat cu marele premiu, dar sunt auziți pe toate posturile de radio
Salariul minim de 1.500 de euro. Calculele au fost făcute
Salariul minim de 1.500 de euro. Calculele au fost făcute
Cum a reacționat Gigi Becali când o tânără i-a bușit bolidul de 500.000...
Cum a reacționat Gigi Becali când o tânără i-a bușit bolidul de 500.000 de euro. Reacția lui a devenit virală pe rețelele de socializare
Cine este Larisa, sexy-angajata lui Pescobar! Tânăra se afişează în ipostaze provocatoare, dar...
Cine este Larisa, sexy-angajata lui Pescobar! Tânăra se afişează în ipostaze provocatoare, dar Pescobar jură că nu e nimic între ei: E mâna mea dreaptă!
Anul 2024 este, în zodiacul chinezesc, anul Dragonului. Cum ne afectează?
Anul 2024 este, în zodiacul chinezesc, anul Dragonului. Cum ne afectează?