News

Explozie puternică la uzina chimică Bayer din Germania. Unda de șoc s-a simțit la 40 de kilometri distanță

O explozie masivă a avut loc la uzina Bayer din Germania, iar un nor negru de fum s-a ridicat în urma incidentului.
27.07.2021 | 12:42
Explozie puternica la uzina chimica Bayer din Germania Unda de soc sa simtit la 40 de kilometri distanta
ADVERTISEMENT

O explozie puternică a avut loc la uzina chimică Bayer, aflată în Germania, în orașul Leverkusen. Aceasta se află într-un parc industrial desfășurat pe o suprafață destul de mare. Conform primelor informații disponibile, explozia nu ar fi avut loc în zona centrală a parcului, ci într-o zonă periferică.

Această zonă periferică este locul unui punct de ardere și procesare a unor deșeuri periculoase. Iar faptul că acesta ar aparține Bayer ridică semne de întrebare cu privire la potențialul de toxicitate al norului de fum care s-a ridicat în urma exploziei. Din această cauză, incidentul a fost clasificat ca fiind unul ”extrem de periculos.”

ADVERTISEMENT

Din cauza fumului gros degajat de explozie, pompierii au îndrumat oamenii din apropiere să intre în case și să păstreze ferestrele închise în următoarele ore. De asemenea, trei porțiuni de autostradă ce trec prin zona afectată de norul de fum au fost închise, pentru a proteja șoferii ce ar fi tranzitat zona. În prezent, din cauza vântului, norul de fum s-ar îndrepta către Burscheid și Leichlingen. Localnicii sunt însă sfătuiți să evite toată zona extinsă Leverkusen.

Ar exista și câteva persoane rănite la fața locului. În acest moment, însă, informațiile de la locul exploziei sunt încă neclare. Incidentul ar fi avut loc la ora locală 9:30.

ADVERTISEMENT

Momentan, pompierii au declarat că nu există niciun pericol pentru orașul Koln. Sunt totuși efectuate măsurători ale calității aerului.

Știre în curs de actualizare…

Tags: