Premier League

Facebook va transmite Premier League! Vezi în ce ţări o va face

06.07.2018 | 08:32
Facebook va transmite Premier League Vezi in ce tari o va face

Facebook va transmite Premier League! Este o informaţie care până nu de mult părea de domeniul ştiinţifico-fantasticului, pentru ca era greu de conceput ca o platformă de socializare, fie ea şi gigantică, să se implice în asemenea proiect şi îndrăzneţ şi costisitor. Iată însă că lucrurile au evoluat cu repeziciune şi astăzi posturile de televiziune tradţionale vor fi nevoite să suporte o concurenţă foarte serioasă din partea Facebook, Youtube sau Netflix.

Facebook a reuşit să se impună în tratativele purtate cu deţinătorii de drepturi ai Premier League, câştigând în faţa celor de la Fox Sports, Bein Sports, Youtube şi Netflix. Informaţia a fost difuzată de cel mai prestigios ziar din Marea Britanie, The Times.

Facebook va transmite Premier League! Deocamdată e valabil doar pentru continentul asiatic

320 de milioane de euro va plăti Facebook pentru transmiterea partidelor din cel mai puternic campionat al Europei. Este o mare victorie pentru Facebook şi, foarte probabil, o deschidere de drum pe acest segment de mass-media, pentru că este cert că nu se va opri aici şi va căuta pe viitor să îşi extindă acţiunea şi asupra altor campionate de mare interes, ţintă fiind Primera Division.

Facebook va transmite Premier League. Va plăti 320 milioane euro. Imagine din derbyul londonez Chelsea - Arsenal
Facebook va transmite Premier League. Va plăti 320 milioane euro

Deocamdată, Facebook a cumpărat aceste drepturi de transmisiune pe o durată de trei ani, 2019-2022, dar numai pentru continentul asiatic şi pentru câteva ţări. Ţările în care se vor putea urmări live confruntările dintre Mourinho şi Guardiola, sau Emery şi Pochettino, pentru a da doar câteva exemple la vârf, sunt Thailanda, Cambodgia, Vietnam şi Laos.

Tags: