News

Falimentul RADET a fost suspendat provizoriu. Ce îi așteaptă acum pe bucureșteni. Anunțul Primăriei Capitalei

23.04.2019 | 16:22
Falimentul RADET a fost suspendat provizoriu Ce ii asteapta acum pe bucuresteni Anuntul Primariei Capitalei

La începutul acestei luni, judecătorii Tribunalului București au hotărât intrarea în faliment a companiei de Regie Autonomă de Distribuție a Energiei Termice(RADET). Cu toate acestea, Curtea de Apel București a decis, marți, să admită suspendarea provizorie a executării sentinței de deschidere a falimentului companiei.

Falimentul RADET a fost suspendat provizoriu

Astfel, Primăria Capitalei(PMB) anunță că regia revine la perioada de observație. De menționat este că, în perioada următoare, întreaga activitate a RADET va fi preluată de Compania Municipală Termoenergetica. Subiectul care interesează cetățenii este clar dacă aceștia vor fi afectați ori ba. Drept urmare, PMB precizează că agentul termic va fi livrat către populație și îi reasigură pe bucureșteni că nu vor fi afectați.

„În concret, începând de astăzi (marţi, n.r.), întregii activităţi a RADET nu i se mai aplică niciunul dintre efectele falimentului, regia autonomă revenind la perioada de observaţie, respectiv cea de dinaintea pronunţării falimentului”, este anunțul PMB, adăugând că: „Salariaţii regiei nu vor resimţi nici ei această schimbare şi nu se vor face disponibilizări”. În data de 17 aprilie, Primăria Capitalei a transmis faptul că Tribunalul București a hotărât intrarea în faliment a RADET, întreaga activitate a societății fiind preluată, la scurt timp, de Compania Municipală Termoenergetică.

Falimentul RADET a fost suspendat provizoriu. Ce îi așteaptă acum pe bucureșteni. Anunțul Primăriei Capitalei
PMB precizează că agentul termic va fi livrat către populație și îi reasigură pe bucureșteni că nu vor fi afectați

Anunțul primarului general Gabriela Firea din ziua în care s-a decis intrarea în faliment a societății

„Decizia de astăzi a instanţei nu are consecinţe asupra continuităţîi furnizării agentului termic către populaţie pentru că am luat din timp măsurile necesare astfel încât bucureştenii să nu fie afectaţi. Concret, am propus, iar Consiliu General a aprobat recent, înfiinţarea Companiei Municipale Termoenergetică Bucureşti, care are că obiect exclusiv de activitate producerea, distribuţia, transportul şi furnizarea energiei termice.

Mai mult decât atât, doresc să ii anunţ pe salariaţii RADET că nu vor resimţi nici ei această schimbare, nu se vor face disponibilizări, ci întregul personal angajat va fi preluat de noul operato”, a declarat primarul general Gabriela Firea.

Tags: