Fotbal intern

FANATIK a răspuns la întrebarea: “Unde era Dinamo fără Mattia Montini!” Se vedea retrogradarea

11.05.2019 | 11:19
FANATIK a raspuns la intrebarea Unde era Dinamo fara Mattia Montini Se vedea retrogradarea

Mattia Montini a reușit să înscrie cele două goluri ale formației FC Dinamo București din meciul jucat împotriva celor de la Gaz Metan Mediaș, scor 2-0, iar FANATIK a răspuns la întrebarea: “Unde era Dinamo fără Mattia Montini”, iar lucrurile nu ar fi stat deloc bine pentru formația din “Ștefan cel Mare” dacă atacantul italian nu dădea randament.

FANATIK a răspuns la întrebarea: “Unde era Dinamo fără Mattia Montini!

“Nu știu unde ar fi fost Dinamo fără Montini, sincer”, a declarat Dean Sorescu, mijlocașul formației din “Ștefan cel Mare”, la finalul meciului cu la Gaz Metan Mediaș, scor 2-0. FANATIK a răspuns la această întrebare și a luat în calcul partidele câștigate de Dinamo în play-out datorită golurilor înscrise de italianul care a fost transferat de Mircea Rednic în iarnă.

Dinamo București a câștigat meciurile cu Gaz Metan Mediaș, FC Voluntari, Hermannstadt și Dunărea Călărași datorită golurilor lui Mattia Montini. Astfel, italinaul în vârstă de 27 de ani care are contract cu formația din Ștefan cel Mare până în vara anului 2020 le-a adus dinamoviștilor nu mai puțin de 12 puncte.

Mattia Montini se bucură după un gol înscris în meciul jucat de Dinamo cu Hermannstadt. Sursă foto: sportpictures.eu
Mattia Montini se bucură după un gol înscris în meciul jucat de Dinamo cu Hermannstadt. Sursă foto: sportpictures.eu

Dinamo, aproape de retrogradare fără Mattia Montini

După meciul câștigat de Dinamo în fața celor de la Gaz Metan Mediaș, formația antrenată de Mircea Rednic a adunat 37 de puncte și se află la un singur punct în spatele liderului din play-out Gaz Metan Mediaș. Dacă scădem cele 12 puncte câștigate de formația din “Ștefan cel Mare” datorită golurilor înscrise de Mattia Montini, atunci Dinamo București ar fi avut 25 de puncte și s-ar fi aflat pe poziția a 4-a, la egalitate cu Poli Iași (gruparea din Copou are un meci în minus în momentul publicării articolului).

Astfel, Dinamo Bucureşti s-ar fi aflat mai aproape de zona de retrogradare decât de podiumul din play-out. Cu 25 de puncte, gruparea din “Ştefan cel Mare”ar fi la 4 puncte în faţa celor de la FC Dunărea Călăraşi, echipă care ocupă locul de baraj pentru menţinere/retrogradare, şi la 6 de Hermannstadt, grupare care e pe 7 în clasamentul play-out-ului şi care are şanse să ajungă în eşalonul secund la finalul sezonului 2018 – 2019.

Meciurile în care a înscris Mattia Montini pentru Dinamo în play-out:

  • Dinamo – Gaz Metan Mediaș 2-0 (M. Montini  56  80)
  • Voluntari – Dinamo 1-2 (R. Grigore 80, M. Montini 89)
  • Dinamo – Hermannstadt 2-0 (M. Montini 12, Klimavicius 16)
  • Dinamo – Dunărea Călărași 2-0 ( D. Nistor 24, M. Montini 90+4)

Pe lângă cele cinci goluri înscrise de Mattia Montini în play-out-ul Ligii 1 Betano, atacantul italian care a mai evoluat pentru echipe precum Bari, Livorno şi Roma a mai înscris de 7 ori în următoarele meciuri pentru Dinamo:

  • Viitorul – Dinamo 4-1 (Drăguş 4, I. Hagi 37 90, V. Achim 77/ M. Montini 13)
  • Dinamo – Universitatea Craiova 3-0 (M. Montini 30 48 54)
  • Dinamo – Poli Iaşi 3-0 (M. Montini 7 69, D. Popa 90+3)
  • Dinamo – FC Botoşani 1-2 (M. Montini 24/ Golofca 28, Fabbrini 75)

Mircea Rednic vrea să-i prelungească înţelegerea lui Montini

Mircea Rednic este încântat de evoluţia atacantului italian în meciurile jucate pentru Dinamo, iar a ntrenorul formaţiei din Ştefan cel Mare doreşte să îi prelungească contractul care va expira în vara lui 2020, informaţie oferită în exclusivitate de FANATIK. Montini nu are clauză de reziliere. Astfel, “Puriul” i-a convins pe oficialii lui Dinamo să îi mărească salariul italianului de la 4.500 de euro la 8.000 de euro pe lună pentru a-i adăuga acestuia un an sau doi la contract.

Clasamentul play-out-ului Ligii 1 Betano

*Poli Iaşi, Dunărea Călăraşi, Hermannstadt şi Concordia Chiajna, echipe aflate sub Dinamo în clasamentul play-out-ului, nu şi-au jucat meciurile din etapa a 9-a în momentul publicării acestui articol.

  • 550.000 de euro este cota lui Mattia Montini, conform transfermarkt.com