Stiri sportive

Am stat de vorbă cu singurul turc din fotbalul românesc

Cenk Firat evoluează pentru divizionara secundă Dunărea Galaţi, fiind singurul jucător turc din fotbalul autohton. Chiar dacă s-a născut la Istanbul, consideră România a doua sa casă şi...
10.09.2013 | 17:29

Cenk Firat evoluează pentru divizionara secundă Dunărea Galaţi, fiind singurul jucător turc din fotbalul autohton. Chiar dacă s-a născut la Istanbul, consideră România a doua sa casă şi crede că naţionala noastră este peste cea a ţării sale în momentul de faţă.

Ştii că eşti singurul turc din fotbalul românesc?
Da, ştiu! Sînt mîndru de acest lucru.

Ce crezi despre meciul din această seară, dintre ţara noastră şi a ta?
Vom avea un meci foarte greu, voi sînteţi favoriţi. România este mult mai puternică şi o văd cîştigătoare, mai ales că joacă acasă.

Cum ţi se pare Fatih Terim?
Este un antrenor excelent. Ştie să abordeze meciurile decisive, precum acesta. Reuşeşte să le transmită jucătorilor foarte multă energie pozitivă. Mi-e greu să cred, totuşi, că va reuşi ceva în atmosfera de la Bucureşti.

Care este cel mai periculos jucător al Turciei?
Cu siguranţă, Arda Turan. Trebuie să aveţi grijă şi cu atacanţii. Yilmaz are viteză, ştie să dribleze. Chiar cred că poate marca în această seară. De asemenea, Umut Bulut este un atacant foarte bun.

Cu ce scor crezi că se va încheia meciul?
Gîndind cu mintea, 2-1 pentru voi, gîndind cu sufletul, 2-0 pentru noi.

Mergi pe Naţional Arena?
Din păcate, mîine trebuie să joc în Cupa României şi nu am posibilitatea. Voi urmări însă partida din faţa televizorului, alături de prietenii mei.

Ce şanse crezi că mai aveţi să ajungeţi la Cupa Mondială?
Încă avem şanse, totul este să învingem România.

“Hagi este cel mai bun”

Îl urmăreai pe Hagi în copilărie?
Categoric! Hagi este cel mai bun. Şi Popescu a fost un jucător foarte bun, dar Hagi a fost cu adevărat fantastic. Toţi turcii îl plac. Datorită lor ţin cu Galatasaray.

Cum ai ajuns în România?
M-a adus unchiul meu, care locuieşte la Timişoara. Am vrut să semnez cu Poli, dar am întîrziat la pregătire, şi nu s-a mai întîmplat nimic. M-am dus la Oţelul apoi, iar acum joc la Dunărea.

Ai numai 21 de ani. Ce planuri ai în carieră?
Mai întîi vreau să ajung să joc în Liga Campionilor, iar după aceea să mă transfer în Spania, la Real Madrid. Dau tot ce e mai bun în fiecare zi, ştiu că se vor vedea rezultatele cîndva.

Cum e viaţa în România faţă de cea din Turcia?
Sînt ceva diferenţe. Am copilărit în Istanbul, un oraş mare, iar acum stau în Galaţi. Mă înţeleg foarte bine cu oamenii de aici, sînt sociabili şi glumeţi. Pot spune chiar că România este a doua mea ţară. Sînt mîndru că locuiesc aici!

Ce mîncăruri preferi din bucătăria românească?
Desigur, sarmalele şi papanaşii. Sînt cele mai bune!

Tags: