Fotbal intern

Srgian Luchin, SFĂTUIT de Piţurcă: “DU-TE la Steaua!”

UPDATE 30.07 18: 36 / Victor Piţurcă a confirmat FANATIK.RO şi dezvăluie că Steaua s-a înţeles cu Luchin, iar jucătorul lui Botev urmează să se alăture lotului din Ghencea. "Luchin mi-a...

UPDATE 30.07 18: 36 / Victor Piţurcă a confirmat FANATIK.RO şi dezvăluie că Steaua s-a înţeles cu Luchin, iar jucătorul lui Botev urmează să se alăture lotului din Ghencea. “Luchin mi-a cerut părerea, i-am spus să opteze pentru Steaua, că are nevoie de el, poate să joace pe mai multe posturi şi se poate impune. Am înţeles că s-au decis, sper să îl vedem cît mai curînd la Steaua“, a declarat selecţionerul naţionalei la DigiSport.

UPDATE 23:57 / Dragoş Grigore, fostul coleg şi căpitan al lui Luchin la Dinamo, a criticat dorinţa jucătorului legitimat la Botev Plovdiv de a evolua în Ghencea. “Nu sînt eu în postura de a-i judeca pe alţii, dar după ce ai pupat emblema clubului Dinamo, nu ai cum să joci la Steaua”, este mesajul postat de actualul fundaş al lui Toulouse pe un site de socializare.

dragos grigore

UPDATE 21:30 / La această oră, conducătorii Stelei negociază cu omologii de la Botev Plovdiv ultimele detalii ale trecerii fundaşului în Ghencea. Jucătorul s-a înţeles cu Steaua şi aşteaptă să i se trimită contractul pentru a-l semna!

UPDATE Ora 10:55 / Luchin este aşteptat astăzi să semneze contractul cu Steaua, ce se va întinde pe o perioadă de 3 ani, au confirmat oficialii Stelei pentru FANATIK.RO

FOTBAL:STEAUA BUCURESTI-DINAMO BUCURESTI 3-1,LIGA 1 (4.11.2012)

Contrar obişnuinţei, Steaua nu s-a ridicat în această perioadă de transferuri la nivelul renumelui şi nu a reuşit să aducă în Ghencea jucători care să inspire fanteziile fanilor. Doar cu portarul Giedrius Arlauskis, care a venit din postura de jucător liber de contract, şi cu golgheterul lui U Cluj din ultimul sezon, Valentin Lemnaru, un atacant, totuşi, lipsit de anvergură, roş-albaştrii nu au impresionat. Tocmai de aceea, Costel Gâlcă şi conducerea din Ghencea încearcă să-l facă pe Gigi Becali să investească serios în campania de achiziţii.

Ţinta cea mai importantă pe care staff-ul tehnic din Ghencea şi-a propus-o este aducerea lui Srgian Luchin, fostul fundaş al lui Dinamo care acum joacă în Bulgaria, la Botev Plovdiv. Aflat la un pas de ruperea contractului cu echipa de la sud de Dunăre, fotbalistul care în ultimii 3 ani a cochetat serios cu echipa naţională a anunţat că pînă la 1 august îşi va decide viitorul.

2:FOTBAL:ROMANIA-ARGENTINA,AMICAL (5.03.2014)

Luchin vrea acelaşi contract ca şi la Botev

Ca şi în iarnă, cînd a fost dorit de Laurenţiu Reghecampf, Luchin este şi acum în tratative cu echipa campioană a României, dar pretenţiile sale îi dau emoţii lui Gâlcă. Apărătorul care poate juca atît în zona centrală, cît şi pe flancul drept al liniei de fund are un salariu consistent în Bulgaria, dacă ne raportăm la posibilităţile Ligii I şi nu pare dispus să-şi dorească reducerea veniturilor. FANATIK.ro a aflat că tocmai de aceea, în discuţiile pe care le-a avut cu cei de la Steaua fundaşul de 28 de ani şi-a expus clar condiţiile: vrea 150.000 de euro la semnătură şi un salariu lunar de 25.000 de euro. Sume apropiate de cele ce se regăsesc în contractul pe care l-a parafat în iarnă la Plovdiv, acolo de unde nu a primit decît o mică parte din ceea ce s-a stabilit în acte. Practic, restanţele bulgarilor faţă de fotbalist se ridică undeva la aproape 300.000 de euro, ceea ce reprezintă acum cheia pe care Luchin vrea s-o folosească pentru a deveni liber de contract.

Steaua e sigură că l-a convins

Steliştii sînt însă siguri că vor ajunge la un acord cu jucătorul care în cei doi ani şi jumătate petrecuţi în curtea celor de la Dinamo a ajuns chiar să poarte banderola de căpitan (foto jos). Valeriu Argăseală, preşedintele campioanei, chiar a făcut o dezvăluire într-un cerc restrîns week-end-ul trecut. “Este ca şi făcut. Chiar dacă nu e gata sută la sută, o să îl aducem. Trebuie doar să mai vorbim cu Gigi să plusese puţin la prima de instalare a băiatului şi îl vom convinge”, a fost declaraţia oficialului stelist. Chiar dacă iniţial Steaua i-a oferit 150.000 de euro la semnătură, 12.000 de euro salariul lunar plus bonusuri de performanţă, roş-albaştrii se gîndesc că aducerea lui Luchin ar putea fi o afacere foarte bună, lucruri confirmate pentru FANATIK.ro de oameni importanţi din anturajul Stelei: “Gîndiţi-vă că Luchin, într-un an, chiar şi dacă i se vor satisface total pretenţiile, nu va costa mai mult de 500.000 de euro. Păi dacă te califici în grupele Ligii Campionilor, o să revină şi la echipa naţională, în vara lui 2015 poate valora lejer măcar un milion şi jumătate de euro. Cel puţin! Scoţi minimum un milion de euro şi te foloseşti şi de el un an. Dacă asta nu-i afacere, atunci care mai e?!“.

1.FOTBAL:DINAMO BUCURESTI-CS CONCORDIA CHIAJNA 1-0,LIGA 1 (28.10.2013)

Plecarea de la Dinamo, o afacere dubioasă

Revenirea lui Luchin în Liga I va deschide însă din nou discuţiile despre felul în care Dinamo a încheiat în iarnă colaborarea cu unul dintre cei mai buni jucători pe care îi avea în lot la acea vreme. FANATIK a detaliat, cu declaraţii de la cei implicaţi şi acte ale afacerii, despre aerul dubios al trecerii lui Srgian la Botev Plovdiv, mutare care l-a lăsat pe impresarul fotbalistului, Cristea Opria (foto jos), fără 300.000 de euro, motiv pentru care acesta a reclamat părţile implicate la FIFA. Cotat la 1,9 milioane de euro de site-ul specializat transfermarkt.de, Luchin a fost lăsat liber de contract pentru a se evita plata sumei ce îi revenea prin contract impresarului.Opria a detaliat în FANATIK reperele operaţiunii. “Aveam o clauză prin care eu trebuia să primesc 50 la sută dintr-un eventual transfer, în ţară sau în străinătate, dar nu mai puţin de 300 de mii de euro. Pentru ca eu să nu mai iau aceşti bani, Anghelache l-a declarat pe băiat liber de contract“, spunea în martie agentul FIFA.

opria

În iarnă, Steaua dădea 500.000 de euro pe Luchin

Opria a detaliat şi cum ar fi putut ajunge în pauza de iarnă a campionatului trecut Luchin în Ghencea. Pentru că nu îşi mai permitea să-i plătească salariul fundaşului, cel mai mare de la acea oră din lotul “cîinilor”, conducerea roş-albă era dispusă să îl cedeze oriunde. “Am negociat trei ore cu laurenţiu Reghecampf şi cu oficialii Stelei care erau dispuşi să plătească 500 de mii de euro. Mai trebuia obţinut acordul lui Gigi Becali, dar cu el se comunica mai greu, fiind în închisoare. L-am informat pe Anghelache de ofertă, dar a zis că nici nu vrea să audă de Steaua şi că oferta e, oricum, prea mică. Le-am spus celor de la Steaua şi apoi a picat totul. Erau prea puţini 500 de mii de euro şi apoi l-au dar liber de contract… Nu vi se pare dubios totul?!“, se întreba Cristea Opria în urmă cu patru luni.

1,9 milioane euro este cota de piaţă a lui Srgian Luchin

“Am vorbit cu Luchin despre transferul la Steaua, mai rămîne doar să decidă el dacă vrea să vină” (Iasmin Latovlevici, fundaş Steaua)

“Normal că mi-l doresc pe Luchin la Steaua, este un fotbalist ca poate să acopere două posturi” (Costel Gâlcă, antrenor Steaua)