Fotbal international

Fanii care au intrat pe teren la finala CM 2018, eliberați și arestați din nou. Video

31.07.2018 | 11:21
Fanii care au intrat pe teren la finala CM 2018 eliberati si arestati din nou Video

Cei patru fani care au intrat pe teren la finala CM 2018 au fost eliberați de autoritățile ruse, dar la scurt timp au fost din nou arestați. Nimeni nu a oferit lămuriri cu privire la situație. Inițial, cei patru membri ai grupului contestatar Pussy Riot au fost condamnați la 15 zile de închisoare și li s-a interzis accesul la evenimentele sportive pe o perioadă de trei ani.

Un jurnalist susține că a văzut 3 femei care sărbătoreau eliberarea, însă la scurt timp au fost obligate să urce într-o mașină de poliție. Este vorba despre Veronika Nikoulchina, Olga Kouratcheva şi Olga Pakhtoussova. Cel de-al patrulea protestatar, Piotr Versilov, care tocmai ieșise dintr-un centru de detenție, a postat pe Twitter un mesaj în care semnala faptul că a fost din nou reținut de polițiști și dus în zona stadionului pe care s-a dispuatat finala Campionatului Mondial 2018 dintre Franța și Croația. “Ei spun că ne vor plasa în arest la domiciliu în această noapte”, este mesajul postat de Versilov.

Un alt material video a fost postat pe internet de Olga Pakhtoussova din interiorul unei mașini. Aceasta susținea că polițiștii le acuză de încălcarea legii privind întâlnirile publice. Toți cei patru membri au grupului Pussy Riot au fost găsiți vinovați de încălcarea gravă a regulilor de comportament ale spectatorilor. Au fost condamnați la 15 zile de închisoare și au primit inderdicția de a participa la evenimente sportive pe o perioadă de trei ani. Au făcut apel împotriva deciziei judecătorilor, însă acesta a fost respins.

Fanii care au intrat pe teren la finala CM 2018 au fost eliberați și apoi arestați din nou

Vladimir Putin s-a asigurat că turneul din Rusia este lipsit de incidente și că fanii nu vor putea intra pe gazon. Organizarea impecabilă a fost umbrită pentru scurt timp de patru activişti din Moscova – Pussy Riot – care de-a lungul anilor s-au făcut remarcaţi prin protestele anti-Putin. Îmbrăcaţi în costume de însoţitori de bord, au intrat pe teren în minutul 52 al partidei disputate pe Lujniki din Moscova. Forţele de ordine au intervenit rapid pentru a-i opri şi i-au îndepărtat rapid de pe gazon. Dejan Lovren, fundaşul naţionalei Croaţiei şi a lui Liverpool, a contribuit la prinderea unuia dintre cei care au pătruns pe teren la finala Campionatului Mondial 2018. Fotbalistul a fost surprins de un fotograf în momentul în care ducea o bătălie cu un invadator.

După finala Campionatului Mondial 2018, formaţia Pussy Riot a postat un mesaj pe Twitter şi Facebook în care confirma că patru activişti au intrat pe teren : “Eliberaţi toţi prizonierii politici!” şi “Opriţi arestările ilegale din timpul mitingurilor!” Formaţia Pussy Riot este cunoscută pentru criticile directe aduse lui Putin în timpul spectacolelor, motiv pentru care două dintre membrele sale au fost arestate de autorităţi în 2012. Atunci, s-a stârnit o revoltă a comunităţii internaţionale.