Fotbal intern

Fanii din lumea arabă îl omagiază pe Ilie Balaci: “Rămas bun, vânătorule de titluri!”

21.10.2018 | 17:31

Fanii din lumea arabă îl omagiază pe Ilie Balaci, care s-a stins din viață la vârsta de 62 de ani din cauza unui infarct. Iubitorii fotbalului din țările nord-africane și din Golf nu au uitat performanțele realizate de fostul tehnician la echipele pe care le-a antrenat și au umplut rețelele de socializare cu mesaje în care și-au exprimat regretul că marele Balaci a plecat dintre noi.

După retragerea din cariera de fotbalist, Ilie Balaci a antrenat Pandurii Târgu-Jiu și Drobeta-Turnu Severin, apoi a plecat, în 1991, să antreneze pe Club Africain, în Tunisia. Până în acest an, Balaci a antrenat 15 echipe din nordul Africii și din lumea arabă, reușind să câștige 22 de trofee interne și internaționale. În intervalul 1991 – 2018, fostul tehnician a trecut de 3 ori pe la Universitatea Craiova, clubul pe care l-a păstrat tot timpul în suflet. Vestea că Ilie Balaci a murit a ajuns repede și la fanii echipelor antrenate de acesta de-a lungul timpului, astfel că rețelele de socializare s-au umplut repede de mesajele celor care îl omagiază.

Fanii din lumea arabă îl omagiază pe Ilie Balaci

Din mesajele postate pe Twitter de fanii celor 15 echipe arabe pe la care a trecut Ilie Balaci reiese că acesta a primit din partea arabilor 2 porecle: “Vânătorul de titluri” și “Maestrul atacului”. Balaci a reușit să intre repede în inimile suporterilor echipelor pe care le-a antrenat. “Fostul antrenor al echipei Raja Casablanca este acum în raiul lui Dumnezeu”, este unul dintre mesajele postate pe internet.

“A murit românul de legendă Ilie Balaci, care a antrenat-o pe Al Nasr”, este un alt mesaj postat de un fan arab, în timp ce altul a scris “La revedere, Ilie Balaci, vânătorule de titluri!” De la fanii din Maroc, până la cei din Arabia Saudită, toți cei care au fost martorii performanțelor reușite de fostul tehnician au ținut să transmită un ultim gând. “Dumnezeu să îl odihnească! Îi aparținem lui Dumneeu și la el ne întoarcem”, a mai scris un fan. “Avem amintiri frumoase alături de el. Dumnezeu să aibă milă de el!”

Tags: