Fotbal intern

Faţă în faţă cu “inamicul”! Colţescu, delegat la Poli Timişoara-Steaua!

STEAUA. Vicecampioana va juca în deplasare în etapa a VIII-a a Ligii 1, împotriva celor de la ACS Poli Timişoara. Partida va fi oficiată de inamicul numărul 1 al "roş-albaştrilor", Sebastian...
18.09.2016 | 11:31
Fata in fata cu inamicul Coltescu delegat la Poli TimisoaraSteaua

STEAUA. Vicecampioana va juca în deplasare în etapa a VIII-a a Ligii 1, împotriva celor de la ACS Poli Timişoara. Partida va fi oficiată de inamicul numărul 1 al “roş-albaştrilor”, Sebastian Colţescu, “fluieraş” căruia steliştii au cerut excluderea din arbitraj în urmă cu un an.

STEAUA. În august 2015, “roş-albaştrii”, antrenaţi atunci de Mirel Rădoi, întîlneau Astra, la Giurgiu. În acea partidă condusă la centru de Sebastian Colţescu, Steaua pierdea cu 2-0, deşi pe parcursul partidei a avut 3 goluri anulate în mod eronat. Acum, acelaşi arbitru, însă cu alţi asistenţi, Daniel Mitruţi şi Marius Nicoară, îi va conduce de la centru cu Timişoara.

“Colţescu ar trebui să se ducă la tratament!”

STEAUA. La o zi după înfrîngerea cu giurgiuvenii, Valeriu Argăseală a susţin o conferinţă de presă în care a cerut excluderea celor trei arbitri care au dictat soarta meciului: centralul Sebastian Colţescu şi asistenţii Mircea Grigoriu şi Sebastian Stoianov. “Această conferinţă de presă trebuie înţeleasă ca un strigăt de disperare. Totul vine din partea clubului campion. În această dimineaţă am înaintat Federaţiei Române de Fotbal solicitarea clubului Steaua de a se include pe ordinea de zi un punct în care se cere demisia Comisiei Centrale a Arbitrilor şi excluderea celor trei arbitri.

Am avut o discuţie cu domnul Gino Iorgulescu, am avut o discuţie şi cu domnul Burleanu pentru că aseară s-a întîmplat un lucru nemaiîntîlnit în fotbalul românesc şi cred că e de datoria tuturor celor implicaţi în fotbal să dea tonul unor măsuri că se vrea un fotbal curat. Mai mulţi membri din CEX m-au sunat uluiţi de ce s-a întîmpla. Dacă are probleme, Colţescu ar trebui să se ducă la tratament, dar pînă atunci ar fi trebuit să fie alţii care să-i găsească problema. Cred că de acum încolo va apărea şi analiza psihologică la arbitri. În cadrul controlului medical care se face o dată la şase luni se face şi un control psihologic, însă cred că ar trebui făcut mult mai amănunţit”, a tunat Valeriu Argăseală.

STEAUA. Colţescu a fost ulterior pedepsit de CCA, care l-a scos de la un meci de Liga Europa, condus de Ovidiu Haţegan, şi înlocuit de Alexandru Tudor. Nu a fost însă şi exclus din arbitraj, iar astăzi, la un an şi o lună de la meciul catastrofal cu Astra va oficia un nou meci al Stelei.

Cum şi-a motivat deciziile

STEAUA. Primul gol al “roş-albaştrilor” a venit în minutul 5, atunci cînd Paul Papp a reluat cu capul în poartă o centrare trimisă de pe stnga, de Chipciu: “În momentul în care Papp sare ca să lovească mingea cu capul, îl loveşte cu genunchiul drept în spate pe Junior Morais. Am văzut că jucătorul cu numărul 6 de la Steaua i-a pus genunchiul în spate, am fluierat fault în atac”, a explicat Colţescu.

STEAUA. Apoi, a venit rîndul lui Adi Popa să înscrie, în minutul 21, cînd s-a dictat ofsaid la Hamroun, care a sărit de fapt peste minge, fără a-i influenţa traiectoria dată de Popa. Pentru asta, Colţescu dă vina pe asistent: “Consider că este greşeala asistentului pentru că el avea obligaţia să mă întrebe dacă jucătorul Hamroun influenţează faza şi se află în ofsaid. Nu am fost întrebat deloc, asistentul a ridicat steagul şi am mers pe mîna lui. În plus, în faţa mea era Oros, nu-l vedeam bine pe Hamroun, dacă atinge sau nu balonul”.

STEAUA. În minutul 75 al partidei, Astra conducea cu scorul de 2-0, iar reuşita lui Tade era anulată. Din nou, vinovatul de serviciu a fost asistentul: “Decizia îi aparţine în totalitate asistentului Grigoriu. A ridicat fanionul fiind sigur pe el, semnalizându-mi că este sută la sută sigur de decizia pe care a luat-o. A indicat ofsaid la prima fază, pasa lui Chipciu către Varela”.

STEAUA. Pe lîngă cele trei reuşite anulate ale steliştilor, Colţescu l-a iertat pe Budescu de o eliminare, după ce l-a lovit cu palma pe portarul Valentin Cojocaru. Jucătorul giurgiuvenilor a fost avertizat cu cartonaşul galben. Am văzut că s-a dus cu mâna ridicată către portar şi că l-a atins peste faţă, n-am considerat că intensitatea loviturii impune cartonaş roşu, de-asta i-am arătat doar cartonaş galben”, a fost reacţia lui Colţescu.