ADVERTISEMENT
Carousel hot news

FBI dă o recompensă de un milion de dolari pentru un hacker român care a fugit de sub nasul poliţiştilor

Autorităţile americane oferă o recompensă de până la un milion de dolari pentru persoanele care pot oferii informaţii despre Nicolae Popescu, un hacker român de 36 de ani, care a fugit de la...
Autor: Ionuţ Cataramă | 29.09.2016 | 18:46
FBI dă o recompensă de un milion de dolari pentru un hacker român care a fugit de sub nasul poliţiştilor

Autorităţile americane oferă o recompensă de până la un milion de dolari pentru persoanele care pot oferii informaţii despre Nicolae Popescu, un hacker român de 36 de ani, care a fugit de la Tribunalul Vâlcea a doua zi după ce a fost reţinut, informează Voceavâlcii.

ADVERTISEMENT

Bărbatul, cunoscut şi sub numele de Nae Popescu, Nae Stoichiţiu sau Nicolae Petrache, este căutat de autorităţile americane de peste patru ani şi se află pe locul doi în topul FBI al celor mai căutaţi infractori cibernetici.

Nicolae Popescu este acuzat de complicitate la comiterea infracţiunii de transfer bancar fraudulos, spălare de bani, fals în acte şi uz de fals şi trafic cu mărci înregistrate false, transfer

ADVERTISEMENT

Nicolae Popescu şi alţi 33 de hackeri au fost reţinuţi de procurorii DIICOT , în cazul unei ample operaţiuni cunoscute sub numele de „Valea Regilor”. După ce a fost reţinut, hackerul a fugit de la Tribunalul Vâlcea, în intervalul dintre ora la care a expirat mandatul de reţinere şi cea la care a fost emis mandatul de arestare preventivă.

FBI a emis un mandat de arestare pentru Nicolae Popescu în 20 decembrie 2012, la un tribunal din New York. Printre altele, el a fost acuzat de spălare de bani, fraudă cu paşapoarte.

ADVERTISEMENT

Pe site-ul oficial, FBI precizează că Popescu ar fi căutat pentru posibila sa participare într-o escrocherie de fraudă pe internet. Astfel, hackerii ar fi postat anunţuri pe site-uri de licitaţie de pe Internet pentru vânzarea de produse care nu existau în realitate. El ar fi păcălit mii de persoane şi ar fi reuşit să strângă peste trei milioane de dolari din aceste vânzări.

„Dacă aveţi informaţii privitoare la acest caz şi vă aflaţi în afara Statelor Unite, contactaţi Ambasada sau Consulatul SUA din ţara în care vă aflaţi”, îndeamnă FBI.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.voceavalcii.ro

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!