Fotbal international

Cum arată lotul lui FC Barcelona pentru actualul sezon. Valverde, soluţii pentru toate posturile

FC Barcelona nu a reuşit să mai facă vreun transfer în ultima zi din mercato, chiar dacă mai mulţi jucători au fost daţi ca fiind aproape de a ajunge la clubul catalan. Chiar şi în aceste...
03.09.2017 | 15:34
Cum arata lotul lui FC Barcelona pentru actualul sezon Valverde solutii pentru toate posturile

FC Barcelona nu a reuşit să mai facă vreun transfer în ultima zi din mercato, chiar dacă mai mulţi jucători au fost daţi ca fiind aproape de a ajunge la clubul catalan. Chiar şi în aceste condiţii, Ernesto Valverde nu pare a avea prea mari probleme la nivelul lotului.

Antrenorul de 53 de ani are pe fiecare post câte două variante, în unel cazuri putând să apeleze şi la jucători care pot evolua pe mai multe posturi. În prezent Ernesto Valverde se bazează pe 24 de jucători, fără a-l lua în calcul pe Adrian Ortola, al treilea portar al echipei, dar care joacă pentru formaţia secundă. Singurul jucător care mai poate pleca de la FC Barcelona este Arda Turan, fotbalistul turc având o ofertă din ţara natală. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea celelalte jocuri din preliminariile CM 2018 din restul grupelor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Catalanii au reuşit să facă cinci transferuri în această vară. La vicecampioana Spaniei au ajuns Marlon Santos, Gerard Deulofeu, Paulinho, Nelson Semedo şi Ousamane Dembele. Primul a fost împrumutat la Nice, în timp ce ultimii doi vor fi titulari în actualul sezon. Deulofeu şi Paulinho vor trebui să se mulţumească cu statul de rezervă, aceştia fiind primele soluţii pentru a-i înlocui pe Busquets, respectiv pe Messi.

Cum va arăta primul “11” al catalanilor şi variantele pentru înlocuitori

Ter Stegen (Cillessen) – Semedo (Vidal), Pique (Mascherano), Umtiti (Vermaelen), Alba (Digne) – Rakitic (S. Roberto), Busquets (Paulinho), Iniesta (A. Gomes, Rafinha) – Messi (Deulofeu), L. Suarez (Alcacer), Dembele (D. Suarez, Arda Turan).

Media de vârstă a echipei este de 26,9 ani, cei mai în vârstă jucători sunt Andreas Iniesta şi Javier Mascherano, ambii având 33 de ani, în timp ce Ousmane Dembele, la 20 de ani, este cel mai tânăr component al lotului lui Ernesto Valverde. Chiar dacă este cunoscută ca o echipă care oferă multe şanse tinerilor fotbaliştii, FC Barcelona are în prezent doar cinci jucători proveniţi de la “La Masia”: Gerard Pique, Jordi Alba, Aleix Vidal, Denis Suarez şi Gerard Deulofeu.