Fotbal international

Coutinho trimite pe bancă 105 milioane de euro! Dembele, neagreat de Messi şi Suarez

Catalanii pierd o mulţime de bani. Francezul Dembele nu îşi mai găseşte loc în prima echipă, în care trioul Messi-Suarez-Coutinho va face legea.
22.01.2018 | 18:10
Coutinho trimite pe banca 105 milioane de euro Dembele neagreat de Messi si Suarez

În vara lui 2017 FC Barcelona a făcut prima mutare de marcă după ce l-a pierdut pe Neymar. L-a transferat pe vitezistul Borussiei Dortmund, francezul Ousmane Dembele, pentru suma de 105 milioane euro cash şi 20 de milioane bonusuri. La acel moment era socotit un transfer de bună calitate, pentru că Dembele putea să ajute tandemul Messi-Luis Suarez. Însă şefii catalanilor aveau încă de atunci un obiectiv şi mai important: brazilianul Philippe Coutinho de la Liverpool. Toate ofertele făcute englezilor au fost respinse.

Surpriza neplăcută a venit odată cu începutul sezonului. Nu a apucat nici să joace mai mult de 180 de minute şi deja Dembele a trecut pe lista celor accidentaţi grav. Stop de luni de zile şi Barca a trebuit să se descurce şi a făcut-o foarte bine cu ceea ce avea de mai înainte în lot. În această iarnă catalanii au izbutit ceea ce nu reuşiseră în vară, adică să îl transfere pe Coutinho, pentru 162 de milioane de euro, bani în care intră şi bonusuri.

Barcelona riscă să piardă mulţi bani din afacerea Dembele

Venirea lui Coutinho i-a entuzismat pe Suarez, care a jucat alături de brazlian la Liverpool şi pe Messi, care adoră să joace alături de fotbalişti cu tehnică ridicată. Dembele s-a refăcut şi a revenit în lot. Ba, a şi fost trimis pe teren la meciul de la San Sebastian, unde s-a accidentat din nou. Nu se ştie dacă va sta iarăşi trei luni şi jumătate, cert este că nu va fi apt pentru dubla cu Chelsea din Champions League. Şi nici Coutinho nu va putea juca, pentru că nu are dreptul, după ce a evoluat pentru Liverpool în această ediţie.

Problema este însă mult mai serioasă pentru Barca. Se vede cu ochiul liber că Messi şi Suarez deja l-au adoptat pe Coutinho în grupul lor şi acest lucru înseamnă că brazilianul va juca într-un trio care vrea să refacă perioada MSN, adică Messi-Suarez-Neymar. Asta înseamnă pur şi simplu că Dembele nu se regăseşte în planurile vedetelor de pe Camp Nou şi că rămâne un personaj izolat, dezavantajat şi de accidentări, care deja i-au adus porecla de Bale de Barcelona, aluzie la galezul lui Real, care a stat mai mult indisponibil decât a jucat. Şi, cel mai important lucru în toată ecuaţia, nu are suportul celor doi jucători cheie în vestiar.

E şocant cum un fotbalist de peste o sută de milioane de euro poate rămâne în afara echipei de bază, dar chiar aşa stau lucrurile. Probabil că soluţia optimă, după ce Dembele va reveni pe gazon, ar fi ca Barcelona să încerce să îl vândă imediat, pentru a recupera o parte importantă din bani. Pentru că dacă va rămâne şi va ajunge să lustruiască banca se va rata un jucător bun şi clubul va pierde enorm în plan financiar, pentru că pe măsură ce va dospi pe bancă valoarea lui exprimată în bani va tot scădea şi Barca va pierde foarte mult.