Fotbal intern

FC Botoșani a dat lovitura pe piața transferurilor! Diego Fabbrini e la meciul cu FCSB. Foto

FC Botosani a dat lovitura pe piata transferurilor Diego Fabbrini e la meciul cu FCSB Foto

FC Botoșani a reușit două transferuri de efect în penultima zi de transferuri în Liga 1 Betano. Formația moldoveană i-a adus la echipă pe fostul internațional italian Diego Fabbrini și pe mijlocașul Lossemi Karamoue, care are peste 100 de meciuri în Ligue 1.


UPDATE, ora 22.30. Diego Fabbrini a ajuns în România şi se află pe stadionul Anghel Iordănescu la meciul FCSB – Botoşani. Italianul a stat preţ de câteva minute de vorbă cu antrenorul Costel Enache. FOTO ÎN GALERIA DE MAI SUS!


„Mai vin doi jucători. Este vorba de italianul Fabrini şi un francez. Ambii sunt jucători ofensivi, de bandă sau al doilea vârf. Sper să fie ok. Mai aveam nevoie de doi jucători şi poate în pauza asta reuşesc să se integreze. În seara asta vom juca cu ce avem (n.r. duminică, 2 septembrie, în compania lui FCSB). Sper să facă un meci bun pentru că e prima dată când văd în direct un meci Steaua, în deplasare”, a spus Valeriu Iftime.

Diego Fabbrini este un atacant italian de 28 de ani, care poate juca și în bandă, nu doar ca vârf împins. De-a lungul carierei, el a mai trecut pe la Empoli, Palermo, Watford, Birmingham, Middlesbrough şi Real Oviedo. Italianul are 30 de meciuri şi trei goluri în Serie A, dar şi 12 meciuri în Europa League. De asemenea, are 12 meciuri şi un gol la naţionala de tineret a Italiei şi o selecţie la naţionala de seniori a Italiei, în 2012, într-un amical contra Angliei, în perioada în care evolua la Palermo. În 2013, Fabbrini era cotat la 2,8 milioane de euro. Acum, el are o cotă de 1 milion de euro. Fabbrini a fost propus în 2015 către FCSB și CS Universitatea Craiova, în perioadă în care jucătorul era la Watford, dar italianul a ajuns în cele din urmă la Birmingham.

FC Botoșani i-a transferat pe Diego Fabbrini și Lossemi Karaboue, care se alătura lui Hervin Ongenda

Lossemi Karaboue, în vârstă de 30 ani, a fost în lotul lui Lyon şi a mai jucat la Nancy, Troyes şi Valenciennes. Are 106 meciuri în Ligue 1 şi 4 goluri marcate. El poate evolua atât pe banda dreapta, cât și în centru. În 2012 era cotat la 4 milioane de euro de către transfermarkt.com, iar acum are o cotă de 600.000 de euro. Diego Fabbrini şi Lossemi Karaboue vor ajunge marţi la Botoşani, vor efectua vizita medicală, după care vor semna contractele.

Cei doi jucători se alătură lui Hervin Ongenda, printre transferurile notabile ale celor de la FC Botoșani în acest sezon. Fostul copil-minune al lui PSG, care a mai trecut pe la Bastia sau Murcia, a înscris deja pentru moldoveni, în partida cu Astra Giurgiudin etapa a 4-a a Ligii 1 Betano. „Îmi e foarte bine aici. Chiar dacă nu am câştigat azi, eu intru în formă din ce în ce mai mult. Acum sunt 60%, faţă de 20 la sută cât am fost în prima etapă. În maximum două săptămâni voi fi la nivelul optim. Nu mi-am stabilit un număr de goluri, dar sper să am multe șanse în etapele viitoare. Am colegi foarte buni la Botoșani, un grup extraordinar, m-au ajutat enorm să mă adaptez. Pentru mine asta e cea mai bună echipă din campionat. Pentru moment totul este în regulă în România, sper să am timp să o descopăr. Fotbalul de aici e la un nivel bun”, spunea Ongenda, la sfârșitul partidei împotriva giurgiuvenilor.