Fotbal intern

FC Botoşani, amendată după nerespectarea regulamentului în Cupă! A fost penalizată cu 6.300 de euro. CFR n-a plătit taxa când a făcut plângerea:)

27.09.2019 | 18:24
FC Botosani amendata dupa nerespectarea regulamentului in Cupa A fost penalizata cu 6300 de euro CFR na platit taxa cand a facut plangerea

FC Botoșani a eliminat pe CFR Cluj la loviturile de departajare în șaisprezecimile de finală ale Cupei României, însă ar putea să nu se bucure de această performanță. CFR Cluj va depune o contestație împotriva echipei gazdă, pe care o acuză că a încălcat regulamentul FRF privind jucătorii din lot crescuți de echipă.

UPDATE, 27 septembrie, ora 18:20 / FC Botoşani a scăpat doar cu o amendă după ce formaţia lui Marius Croitoru a avut doar cinci jucători formaţi la nivel naţional în meciul cu CFR Cluj din 16-imile de finală ale Cupei României. Conform gsp.ro, moldovenii vor trebui să plătească 6.300 de euro după ce cazul a fost analizat de Comisia de Disciplină a FRF. Amenda a fost luată după autosesizarea din oficiu a Departamentului de Competiţii al LPF. Cei de la CFR Cluj făcuseră şi ei contestaţie, pentru ca să câştige la masa verde, însă cererea lor a fost respinsă pentru că n-au plătit taxa când au făcut plângerea!


UPDATE, ora 14:00. FANATIK a aflat că CFR Cluj a depus contestaţia oficială la FRF în această după-amiază, urmând ca sesizarea să fie judecată la următoarea şedinţă a Comisiei.


FC Botoșani poate pierde meciul cu CFR Cluj la masa verde. Unde au greşit moldovenii

Conform regulamentului, FC Botoșani ar fi trebuit să aibă în lot 6 jucători crescuți la nivel național, însă moldovenii au avut în meciul cu CFR Cluj doar 5: Ianoș Brînză (21 de ani), Andrei Chindriș (20 de ani), Adrian Moescu (18 ani), Alexandru George Cîmpanu (18 ani) și Andrei Patache (31 de ani).

Bogdan Mara, directorul sportiv al celor de la CFR Cluj, spune că e normal ca echipa clujeană să depună contestație: “O să verificăm. Dacă ce a apărut este așa, este normal să facem contestație. Avem voie în 24 de ore după meci. Oamenii din conducere vor verifica și, dacă este așa, nu avem ce face. Dacă nu s-a respectat regulamentul, este normal să facem contestație. Și noi ne chinuim cu Under 21 , să jucăm cu doi în teren, să avem 6 jucători formați. Vom vedea, în situația asta, dacă așa este.”, a spus Bogdan Mara la Digisport.

Marius Croitoru: ”Nu e treaba mea”

Antrenorul gazdelor, Marius Croitoru, consideră că această posibilă problemă cu care s-ar putea confrunta Botoșaniul nu îl privește: ”Nu este treaba mea. Eu antrenez echipa. Dacă pot face acest lucru regulamentar, nu e nicio problemă. Habar n-am”, a spus acesta după meci.

Ce spune Regulamentul în acest caz

Articolul 19 bis | Listele de jucători
“1. Pentru competițiile organizate de LPF, cluburile participante vor prezenta lista cuprinzând lotul celor 25 de jucători (denumită în continuare ”Lista A”) ce va fi compusă din următoarele
categorii de fotbaliști profesioniști:
a. un număr minim de 6 jucători formați la nivel național
b. un număr minim de 2 jucători formați la nivelul clubului;
c. un număr maxim de 4 jucători non-UE, cu respectarea următoarelor condiții:
– doi jucători non-UE, cu respectarea condiției că fiecare jucător non-UE dintre cei doi poate fi inclus în Lista A numai dacă, în ultimele 12 luni anterioare legitimării la clubul din România, a fost convocat la echipa națională a țării sale de cel puțin 3 ori.
– un jucător non-UE poate fi înscris în Lista A dacă deține naționalitatea unei țări participante la ultima ediție a Cupei Mondiale de seniori.
– un jucător non-UE poate fi înscris în lista A fără nicio restricție.

Pentru evitarea oricărui dubiu privind criteriile de mai sus, doar 3 din cei 4 jucători non-UE trebuie să îndeplinească condiții de eligibilitate, unui jucător nu i se aplică nicio restricție.

Echipele care nu respectă regulile vor fi sancţionate cu pierderea jocului prin forfait”.