Fotbal intern

FC Viitorul Constanța l-a transferat pe Filip Ilie. A evoluat în tricoul lui Bayern Munchen

20.08.2018 | 16:24
Filip Dragomir, fotbalistul care a jucat pentru Bayern U17 şi care a fost transferat de FC Viitorul Constanţa

FC Viitorul Constanța l-a transferat pe Filip Ilie, un fotbalist în vârstă de 16 ani care a jucat la juniorii Under 17 ai lui Bayern Munchen, formație din Bundesliga. Gică Hagi vrea să aducă pe prima scenă fotbalistică tineri jucători români, iar “Regele” l-a legitimat la Academie pe fiul fostei mari jucătoare de tenis Ruxandra Dragomir.

Deşi Filip Ilie (16 ani) este în continuare căutat de echipe importante din Europa, Ruxandra Dragomir şi soţul ei au decis că este mai bine ca fotbalistul care este legitimat la Academia lui Gheorghe Hagi să mai rămână o perioadă în România pentru a acumula experienţă.

FC Viitorul Constanţa l-a transferat pe Filip Ilie

“Filip este monitorizat în continuare, a fost la un turneu alături de echipa Under 17 a lui Bayern Munchen, dar am avut o discuţie cu Gică Hagi şi ne-am decis să rămână lângă noi, sub supravegherea atentă a Academiei Hagi. A semnat cu Viitorul lui Gică Hagi. Am considerat că e mai bine aici decât în campusul lui Bayern. Hagi ştie foarte bine ce are de făcut atunci când vede potenţial. Nu ştiu dacă îl urmărea de mult timp, dar tot ceea ce ştiu este că Filip este un atacant bun, iar antrenorii şi specialiştii văd că are valoare. E foarte mic, abia a făcut 16 ani, şi e mai bine să îşi termine şcoala în România şi să fie la o academie foarte bună”, a spus Ruxandra Dragomir, conform Prosport.

Ruxandra Dragomir a rămas plăcut impresionată de baza de la Ovidiu

Ruxandra Dragomir, fosta mare jucătoare de tenis din România
Ruxandra Dragomir, mama lui Filip Ilie, fotbalistul care a jucat la Bayern şi a fost transferat de Viitorul

Ruxandra Dragomir, fosta mare jucătoare de tenis din România, a avut numai cuvinte de laudă la adresa Academiei lui Gheorghe Hagi, după ce FC Viitorul Constanţa l-a luat Filip Ilie. “Am rămas plăcut impresionată de ceea ce am văzut la Academie. Nu fusesem niciodată acolo… terenurile de fotbal, tot! Deşi Hagi nu e sprijinit deloc, nu are nici canalizare, e singur, nu-l ajută nimeni. El depune acolo mult efort financiar şi sufletesc”, a spus Ruxandra Dragomir.

Ce jucători a luat Gică Hagi la Viitorul

În perioada de mercato din această vară, FC Viitorul Constanţa s-a despărţit de Cristi Ganea, Căpuşă, R. Bănică, Twumasi, D. Dumitrescu, Alexandru Cicâldău şi Buzan, dar i-a transferat pe Eduard Florescu (CS Mioveni), Vlad Achim (FCSB), Srdjan Luchin (CFR Cluj), Lyes Houri (Lens), Robert Băjan (Pandurii Târgu Jiu), Cătălin Ţîră (Şirineasa), Andrei Artean (ACS Poli Timişoara), Amir Natcho (Lokomotiv Moscova).

FC Viitorul Constanţa a adunat 7 puncte din cele cinci runde jucate în Liga 1 Betano, sezonul 2018 – 2019. Echipa lui Gică Hagi a fost învinsă în prima rundă de Dunărea Călăraşi, scor 0-1, pe teren propriu, a remizat cu Concordia Chiajna, scor 1-1, a învins-o pe FC Voluntari (2-0), a pierdut pe terenul lui FC Dinamo Bucureşti, scor 1-0, şi s-a impus în faţa celor de la Gaz Metan Mediaş, scor 2-0.

În etapa a 6-a din Liga 1 Betano, ediţia 2018 – 2019, FC Viitorul Constanţa are de disputat un meci dificil pe teren propriu. Fosta campioană a României va primi vizita echipei FCSB, duminică, 26 august 2018, ora 21.00, pe Digi Sport 1, Telekom Sport şi Look TV. Toate fazele importante ale partidei vor fi LIVE VIDEO pe www.fanatik.ro.